Gyurcsány is előmerészkedett egy károgás erejéig

Gyurcsány is előmerészkedett egy károgás erejéig

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a ma miniszterelnöke élesen szemben áll Nagy Imre és az 1956-os forradalom eszméivel. Sajnos a performansz, melynek keretében a párt politikusai könnygázt eregetve elverik a rendezvény résztvevőit, majd kilövik a szemüket, elmaradt. Talán majd jövőre.

Gyurcsány Ferenc pártja ’56-os megemlékezésén vasárnap Budapesten, az Ötvenhatosok terén úgy fogalmazott: ha Nagy Imre forradalma a szabadság és a demokrácia forradalma volt, „akkor a mai magyar miniszterelnök az ellenforradalom vezetője”.

„Ha Nagy Imre forradalma a hazát akarta felemelni, akkor, ha a mai miniszterelnök az ő nevére és emlékére, hagyatékára hivatkozik, az ennek a tiszta forradalomnak a bemocskolása, elárulása, maga a pőre blaszfémia”

– mondta Gyurcsány Ferenc.

Hírdetés

Az a miniszterelnök, akinek javaslatára a köztársasági elnök azt az állambiztonsági tisztet lépteti elő, aki 1989-ben azért volt felelős, hogy összegyűjtse az információkat Nagy Imre és mártírtársai újratemetése előtt és a temetés időszakában, annak a legalapvetőbb erkölcsi érzéke is megszűnt létezni.

„Nem követője, hanem meghazudója és elárulója ennek a forradalomnak”

– jelentette ki az ellenzéki politikus.

A megemlékezés végén a DK elnöke és vezető politikusai koszorút helyeztek el az 1956-osok terén található „vaskefénél”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »