Gyurcsány felzabálja a szocikat!

Gyurcsány felzabálja a szocikat!

Miért nem hagyjuk őket a fenébe?

 

 

A szocialisták mégis hajlandóak helyet adni Gyurcsánynak a közös listán. A „demokratikus ellenzék” napról napra rekordot dönt a „ki a szánalmasabb” versenyben, már hatalomra sem vágynak, csak az újabb jól fizető parlamenti semmittevésért mennek ölre. Arról, hogy mit tennének az országért, már szó sem esik. Miért nem hagyjuk őket a fenébe?

„Az MSZP nyitott azokra a tárgyalásokra, amelyek Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök választási listán való szerepléséről szólnak” – írja Molnár Gyula pártelnök közleményében. Az MSZP vezetője szerint „a DK elnöke akkor lehet rajta a közös ellenzéki listán, ha azzal az arra meghívott hat párt is egyetért”.

Gyurcsány ezt olvasva alighanem önelégülten felröhögött. Újra és sokadszorra átverte ezeket a kölyköket, a libbal demokrácia-játékban még mindig ő a király. Egy Botka szórakozik vele? Más a szint, hiába nőtt magasra a szegedi fiú, politikailag mindössze egy szerencsétlen melák.

Józsi csepeli boltos a hírt hallva nem kacagott fel, Gyurcsányra, a „demokratikus ellenzékre” gondolva ez már nem ment neki. Most is egy megrohadt krumplit vágott inkább a konyhai kukába, az ehetetlenül büdös burgonyáról valahogy a fenti urakra asszociált. Meg arra, hogy mennyi szemetet akarnak rásózni ebben a világban.

Józsi éppen paprikás krumplit készült főzni, ami sajnos pucolással járt. Előbbit imádta, utóbbi viszont sorkatonai szolgálata óta mérsékelten szórakoztatta. Gondolta, hallgat közben legalább rádiót, ott csak szól valami érdekes – így értesült a szocialisták újabb „értékelvű” politikai ajánlatáról.

Ekkor lekapcsolta a rádiót, és elmélázott azon, hogy az „ellenzéki összefogásnál” vajon mi untatja jobban a magyar közéletben? Mi az, ami még érdektelenebb? Mi az, aminek még ennél is kevesebb köze van az emberek mindennapos gondjaihoz?

A teljesség igénye nélkül listázott.

Egy: Botka László „Fizessenek a gazdagok” című multivédő programja.

Kettő: Molnár Gyula és Hiller István már eleve elárulta-e Botka Lászlót Gyurcsánynak, vagy ez csak menet közben jött?

Három: Ki, kit, hányszor és milyen körülmények között szúrt már hátba a „demokratikus oldalon”?

Hírdetés

Négy: Gyurcsány vajon megtalálja-e valaha plagizált diplomamunkájának eredetijét? S ott lesz-e a szakdolgozat mellett a hónapok óta ígért, Orbánt lejárató, „egymillió eurót” érő titkos dokumentum?

Öt: Gulyás Márton választási rendszerének részletei.

Hat: Kálmán Olga vagy Bolgár György tudna-e spontánabb kérdést feltenni Soros Györgynek?

Hét: Vona Gábor a fiúkat, a lányokat, a kiskutyákat és kismacskákat szereti-e jobban, és mennyire vonzódik a répatortához?

Nyolc: Szociálisan érzékeny zöldpolitika a XXI. században, amely mindenkinek biztosítja a gender-semleges mellékhelységek használatát.

Kilenc: Berki Krisztián látta-e már Hajdú Pétert Karácsony Gergellyel pogózni? És egyáltalán, miért kell neki akárcsak tudni is Berki Krisztián, Hajdú Péter és Karácsony Gergely létezéséről?

Tíz: Ki tud jobban duzzogni Szél Bernadettnél?

Tizenegy: Hány Momentum-tag kell egy tornaóra bojkottálásához?

Tizenkettő: A római parti mobilgát elrejti-e a paksi bővítést a debreceni egyetemre látogató Putyin elől, akitől nem hajlandó elhatárolódni a felcsúti kisvasút másod-masinisztája?

Tizenhárom: Ujhelyi István vagy Szanyi Tibor tudja-e laboratóriumi körülmények között többször elmondani három unicumnyi idő alatt a „Szeretünk Európai Unió, utálunk Orbán Viktor” szóösszetételt?

Tizenhárom plusz egy… Hát az nincs. A paprikás krumpli készítése nem totó-szelvény, pláne nem ellenzéki összefogás. Azzal nem viccel az ember.

Józsi csepeli boltos hagymát, paradicsomot és paprikát szelt, burgonyát főzött, kolbászt ízlelt. A hülyeségből mára ennyi elég volt. Ha Gyurcsány felzabálja a szocikat, gusztusa rajta. A valósághoz, az emberek mindennapjaihoz az ő „demokratikus hullarablásuknak” semmi köze!

De kit is érdekel? – összegzett Józsi, csepeli boltos. Egy biztos: a paprikás krumpli. Ahhoz nem nyúl „demokrata ellenzéki”, mert le lesz törve a keze!

Nem csak elméletileg!
Úgy politikailag is!

Fotó: mno.hu

Máté T. Gyula – ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »