Gyurcsány eredménytelenséget szeretne

A vasárnapi népszavazáson a demokratikus, jóhiszemű Magyarország győzni fog – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke szombati, a Parlament előtt tartott kampányzáró sajtótájékoztatóján, miközben a párt szimpatizánsai élőláncot vontak az épület köré.

Gyurcsány Ferenc a vasárnapi referendumról azt mondta, azzal megpróbálják elrabolni “Magyarország tisztességének nagyobbik felét”, véleménye szerint azonban a demokratikus ellenzék képes lesz ezt megakadályozni. “Dacára a soha nem látott, agresszív, állami, közpénzből finanszírozott propagandának”, a bíznak benne, hogy vasárnap vereséget fognak mérni Orbán Viktorra és kormányára – tette hozzá.

A népszavazás a DK számára nem az Európát valóban kihívások elé állító menekültkérdésről szól – jelentette ki. A bajbajutott emberek ugyanis nem Magyarországra akarnak jönni, legfeljebb átvándorolnak rajta – tette hozzá. A miniszterelnök és kormánya az ország európai elkötelezettségét, humanizmusát kívánja megkérdőjelezni, erre mond a DK nemet azzal, hogy nem vesz részt egy “alkotmányellenes, tisztességtelen, emberietlen kampányban” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint az elmúlt napok, hetek dacára a kormány is érti és érzi, hogy a kampány eredménytelen lesz, a népszavazás el fog bukni, a jóhiszemű, demokratikus Magyarország pedig győzni fog.

Hozzátette, hogy szerinte vasárnap a távolmaradók lesznek többen, akiktől azt kérte, mutassák meg, hogy létezik egy demokratikus, emberi Magyarország, “ahol nem az a kérdés, Illyésre utalva, hogy honnan jössz ecsém, hanem, hogy hová mész”.

Kijelentette, hogy az élőlánccal nem csak a demokrácia és parlamentarizmus szimbólumává vált épületet védik, de Magyarország európai uniós tagságát is, mert hosszú távon ez a tét.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy a tér túlsó oldalán ellentüntetést is szerveztek “szélsőjobboldaliak, Orbán és Vona kopaszai”. A politikus egyúttal bejelentette, hogy összességében 5500 arcra és kézre ragasztható, EU-s matricát osztottak ki szimpatizánsaik között, tehát ennyien biztosan összegyűltek, de azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy akár tízezren is részt vettek az élőláncban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »