Gyurcsány bekerült a törikönyvbe, de nem örül neki

Személyi kultusz uniós pénzen? – teszi fel a kérdést pártja honlapján a Demokratikus Koalíció alelnöke. Niedermüller Péter szerint a legsötétebb diktatúrák gyakorlatát idézi a napjainkban a diákok kezébe került nyolcadikos történelem tankönyv.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Gyurcsány Ferenc pártja azt nehezményezi, hogy a “frissen gründolt állami kiadó tankönyvébe nemcsak az Orbán Viktort népszerűsítő fényképek, de még a miniszterelnök egy friss idegenellenes beszéde is” bekerült. De Niedermüllerék szerint bebizonyosodott ismét az is, hogy a Fidesz kitől fél igazán, ugyanis még egy Gyurcsány Ferencet negatív színben feltüntető szöveg is belefért a tananyagnak álcázott kormánypropagandába.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy “a jelenlegi hatalom nemcsak a médiát árasztja el gyűlöletkeltéssel és hazugságokkal, hanem már az iskolák légkörét is mérgezi. A pártpolitikának, a primitív propagandának nincs helye az iskolában. Semmi szükség arra, aktív kormányzati politikusnak hízelegjenek és politikai ellenfeleiket gyalázzák az tankönyvekben is”. Arról nem tettek említést, hogy perelnek-e, mert netán hamis állításokat tartalmazna a tankkönyv.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »