Gyurcsány azt mondta, inkább tisztességes és szegény marad

Gyurcsány azt mondta, inkább tisztességes és szegény marad

Szegény Gyurcsány Ferenc és pártja igen sajnálatra méltó helyzetben van.

Új munka törvénykönyvét alkotna kormányra kerülve a DK, emelné a hétvégi pótlékot – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Városligetben tartott május 1-jei sajtótájékoztatóján.
 
A volt miniszterelnök szerint szükség van béremelésekre, a DK ezért a következő 5-10 évben az inflációt meghaladóan 5-6 százalékkal emelné a fizetéseket. Kivéve az egészségügyben is az oktatásban, mert ott 4-5 éven belül megtripláznák a fizetéseket.
 
Gyurcsány elárulta azt is, azért nem állítottak színpadot, mert nincs rá 1,5-2 millió forintjuk, költségvetési támogatásból élnek, és jelenleg is 13-14 millió forint az adósságuk.
 
Majálist azért nem tartanak, mert háromszoráossára nőtt a területbér, erre sincs pénzük.
 
“Ha szegény a pereputty, akkor azt tisztességgel kell vállalni” – mondta az Index tudósítása szerint a milliárdos politikus, majd hozzátette:
 

“Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből vagy lopott közpénzből.”

 
A politikus elmondta: tudott róla, hogy néhány DK-s aktivista keresztbe feküdt a síneken a felcsúti kisvasút elindulását megakadályozandó. A DK elnöke reméli, hogy a demonstráció békés és nyugodt volt, majd köszönetet mondott az abban részt vevő aktivistáknak. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »