Gyűlölünk Benneteket Top 12

Gyűlölünk Benneteket Top 12

Gyűlölünk mindenkit – olvashattuk néhány évvel ezelőtt a legkecsesebb Ferencváros-szurkolók valaha volt legbájosabb drapériáján. Alkotói talán maguk sem voltak tisztában vele, mennyire telibe találták a magyar néplélek közepét. Hogy mekkora igazságot bírtak megfogalmazni és elmondani mindenkinek. Hibátlan alkotásuk örök időkre velünk marad, nem vitás – hiszen a pénz és a szeretet mellett nyilván a gyűlölet viszi előre a világot.

Vagy ha nem előre, akkor valamerre.

Mármost a szeretet épp nem annyira divatos – szegény római pápa is mit kap őszbe csavarodott fejére! –, és a pénz sem a mi zsebünkben van. Ezért magamtól értetődően úgy döntöttem: a gyűlölésről és az utálásról készítek nagyszabású felmérést, melynek alapján összeállítom az aktuális magyar gyűlölettoplistát. Vigyázat: nem magyargyűlölet-toplistát – noha olyat is lehetne készíteni.

A nagy mintás kutatás tízmillió fő megkérdezésén alapult, minden támpont nélkül kellett megnevezniük az általuk leginkább gyűlölt személyeket, csoportokat, jelenségeket. Egy megkötés volt, az olyan személyek jelölését, akik ismertsége lokális – például szomszéd, anyós, állatorvos, körjegyző –, nem fogadhattam el, torzították volna a versenyt, alapjaiban kérdőjelezték volna meg munkám tudományos hitelességét. Milyen toplista az, amelyen egy körvonalazhatatlan, képlékeny anyós legyőzi – teszem azt – Gyurcsány Ferencet?

Elöljáróban el kell mesélnem, hogy voltak itt érdekességek. Jelenünk átpolitizáltsága miatt eleve semmi sanszuk nem volt felkerülni a listára az olyan csoportoknak, mint az autósok, a kerékpárosok, a gyalogosok, az orvosok vagy a rendőrök. Még a futballisták is lemaradtak róla, bizonyára a magyar válogatott bravúros Európa-bajnoki teljesítménye okán. Mindegy, még felkapaszkodhatnak, ha visszaszerzik stabil formájukat.

Nagyobb meglepetés, hogy nem bírtak befurakodni a legjobbak közé a határon túli magyarok és a zsidók. Hiába, hogy előbbiek az utolsó emberig Orbán Viktor zsoldosai, ami meg utóbbiakat illeti: mindenről ők tehetnek. Ez van, többet kell dolgozni, és régi fényében ragyoghat a dicsőség ismét. Még egy apróság – vagyis kettő –: a csodálatos TV2 és a hasonszőrű sajtótermékek éjt nappallá tevő munkássága a jelek szerint dinamizálásra szorul, minthogy Spéder Zoltán bankvezért, a nép ellenségét ugyanúgy kevesen említették, ahogy az illuminátusokat sem gyűlölik elegen.

De zárjuk le a szócséplést, nem csigázom tovább az érdeklődést, jöjjön a lista. Kezdjük a végén, zárjuk az elejével, fokozódjanak az izgalmak. A sorrend 2016. augusztus eleji állapotokat tükröz, a helyzet – ez kézenfekvő – napról napra változhat, sőt változik is.

12. Az SZDSZ

Hol vannak már a szabad demokraták? Eltűntek, mint a tavalyi hó. Hogy tavaly nem is esett a hó? Igen, ennyire tűntek el. Ám gyűlölni ettől még lehet őket, sőt kell is, mindent, ami ebben az országban elromlott, ők rontottak el.

11. Eörsi Mátyás

Az ex-SZDSZ-es, jelenleg DK-s politikus csillogása talmi, felbukkanása itt ideiglenes, karrierje tiszavirág-életű. Oka: Eörsi Mátyás szóba állt a kormánnyal, elfogadta, hogy őt jelöljék a Demokráciák Közössége főtitkári posztjára. Miért, senki sem sejti. A szervezetről senki sem hallott. De hogy Eörsi Mátyás áruló – hiába mentegetőzik –, azt a fékezhetetlen agyvelejű Bauer Tamás is megmondta, úgyhogy úgy is van.

10. A cigányok

Igen, ők, mindannyian. Amblokk. Jelenlétük nem szorul magyarázatra. Ami magyarázatra szorulhatna, az az, hogy miért csak tizedikek. Hogy miért nem elsők. Vagy legalább dobogósok. Szégyen!

9. Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció elnöke olyan, mint a cigányok. Csúszik és csúszik lefelé, megállíthatatlanul. A minap még a bokáját is kificamította, ezzel újabb helyezéseket veszített.

8. Soros György

Gonosz milliárdos nélkül nincs toplista. Pláne, ha feszt beleszól a rengeteg összespekulált dollárjával a belügyeinkbe, és meg akarja dönteni Orbán Viktort. Nem fog sikerülni! Nincs az a 444, amivel sikerülhetne!

7. A Quimby együttes

Fehér hollók, átmeneti vendégek a legjobb tizenkettőben. Így jár az, aki a Fidesz-önkényuralomnak húzza a talpalávalót.

6. Az amerikaiak

A világ csendőrei. Esküdt ellenségeink. Álszövetségeseink. Áskálódnak a miniszterelnök úr ellen. Sebaj, Donald Trump ősszel megveri azt a sátán Hillary Clintont, és minden jóra fordul. Csak nehogy fordítva legyen. Abba jobb bele sem gondolni.

5. Az oroszok

Az oroszok az új zsidók. Mindenről ők tehetnek. Donald Trump is az ő papagájuk. Le fogják rohanni Európát. Rabigába fogják hajtani a kontinens népét. Ki fogják robbantani a harmadik világháborút. El fogják pusztítani az emberiségét. Aki nem látja, hogy ez lesz, az sík hülye.

4. Ferenc pápa

Ilyet se látott a világ. Egy pápa, aki hívei helyett a nyavalyás liberálisok kegyeit keresi. Hogyhogy nem tudja, hogy kár a gőzért? Demens vénember! Elsiettem a minapi cikkemet. Ha megvárom felmérésem eredményeit – és az azóta megjelent magyar nyelvű írások némelyikét –, ez kellett volna legyen a címem: Üsd a pápát, ne siránkozz! Legközelebb.

3. Orbán Viktor

Micsoda időket élünk: Magyarország miniszterelnöke nem képes megszerezni az első helyet 2016 augusztusában. Hiába ő az origó, hiába ő áll mindenek középpontjában, hiába ő a kályha, ahonnan hívei és ellenségei mindannyian elindulnak. Hiába van Magyarországon diktatúra. Hiába áll küszöbön a Kánaán. Hiába gondoskodik rólunk, hiába véd meg bennünket. Hiába mondta meg Tusnádfürdőn, hogy nyáj lesz a fekete bárányokból. Ez mind kevés volt ezúttal.

2. Habony Árpád

A tanácsadó megelőzte a tanácsadottat. Több magyarázata lehet ennek. Az ibizai szipogó szimbolikus személy: tartalmazza Andy Vajnát, Mészáros Lőrincet és még Rogán Antalt is, utóbbit a becses nejével egyetemben. Az ezüstérem ezenfelül annak is köszönhető, hogy minden világnézeti különbségtől, szimpátiától és kötődéstől függetlenül gyűlöli őt minden szekértábor minden egyébként szemben álló lakója. Büszkeségre okot adó, megsüvegelendő, sűrű kalaplengetéssel illetendő teljesítmény.

1. A migránsok

Toronymagas, megkérdőjelezhetetlen, fényességes diadal. Csak jönnek és jönnek. Koszosan és büdösen, okostelefonokkal a kezükben. Ránk másznak, zaklatnak bennünket, el fogják pusztítani a kultúránkat. Elveszik a munkánkat, magukévá teszik a javainkat, felzabálják a kenyerünket, megbecstelenítik a szüzeinket, kioltják az életünket. Személy, csoport, jelenség legyen a talpán, aki kitessékeli őket aranyérmes pozíciójukból!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »