"Gyújtogatni akartak a rosszfiúk": muszlim imaház kapott lángra Korzikán

"Gyújtogatni akartak a rosszfiúk": muszlim imaház kapott lángra Korzikán

Feltehetően szándékos gyújtogatás miatt leégett szombatra virradóra egy muzulmán imaház a franciaországi Korzikán – közölték szombaton a hatóságok.

A tűzeset Ajaccióban történt, a korzikai város két nagy imaházának egyikében csaptak fel a lángok. Eric Bouillard ajacciói ügyész szerint súlyos károk keletkeztek, a hatóságok szándékos gyújtogatásra gyanakszanak.

Abdallah Zekri, az iszlámellenességet elemző intézet elnöke arra szólította a francia hatóságokat, hogy a bizalom helyreállítása érdekében, elkerülendő az erőszak újbóli fellángolását, derítsen fényt a bűntényre. Úgy fogalmazott, hogy a tavalyi év vége óta "vihar utáni csend" van Korzikán, de sajnos a "rosszfiúk gyújtogatni akarnak".

Korzikán tavaly decemberben első ízben nacionalisták nyerték meg a regionális választást (a Korzikáért néven induló, két regionalista mozgalomból összeállt párt győzött – szerk.). A lakosság 8-10 százaléka bevándorló – ennél csak Párizsban magasabb a bevándorlók aránya Franciaországban.

(MTI nyomán)

Így kell demokratikus kordában tartani a véleménynyilvánítást: betiltották a tüntetéseket Korzikán – nehogy lángra kapjon egy-két Korán

Koránt égettek és szétvertek egy muszlim imatermet a tüntetők Korzikán


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »