Gyorstalpaló ómigránsaink megértéséhez: baltával vert agyon egy felső kaszthoz tartozó boltocskázó egy 60 forinttal tartozó párt Indiában

Baltával vert agyon egy felső kaszthoz tartozó bolttulajdonos egy dalit kisebbséghez tartozó párt az észak-indiai Uttar Prades államban, mert nem fizették meg filléres tartozásukat – jelentette a helyi rendőrség pénteken.

A pár mindössze 15 indiai rúpiával, vagyis átszámítva nagyjából 60 forinttal tartozott a bolttulajdonosnak. A gyilkosság Uttar Prades székhelyétől, Lucknowtól körülbelül 294 kilométerre nyugatra fekvő Mainpuri körzetben történt.

A rendőrség szerint a férfi és a nő a gyilkosság előtt három nappal a boltostól hitelre vett három csomag süteményt a gyerekeinek. Mezőgazdasági munkások voltak, és néhány napos haladékot akartak kérni a boltostól, hogy visszafizethessék a tartozást. A felbőszült férfi azonban egy baltával megölte őket.

A hatóságok időközben letartóztatták a bolttulajdonost, aki ellen gyilkosság miatt indítottak vizsgálatot.

Az eset a dalit kisebbség körében pánikot keltett és tüntetésekhez vezetett.

A dalitok egykor az indiai társadalom legalján elhelyezkedő érinthetetlenek kasztjába tartoztak, és a hagyományosan szentként tisztelt tehenek tetemének összegyűjtését végezték.

Július 11-én Gudzsarát államban egy önbíráskodó csoport négy dalit férfit félmeztelenre vetkőztetett, egy autóhoz kötözött és összevert amiatt, mert azt gyanították, hogy megöltek egy tehenet. Az incidens és a velük szemben tanúsított, lealacsonyító bánásmód miatt a dalitok sztrájkba léptek és nem földelték el több száz tehén tetemét India nyugati részén.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »