Gyorshajójárat Budapest és Visegrád között

Több járat, új kikötők. Menetrendszerű gyorshajó járatok közlekednek a jövő évtől Budapest és Visegrád között. Az utasbarát vízi út kialakítása már megkezdődött, 75 millió forintból korszerűsítették a visegrádi hajóállomást.

Félegyházi András, Visegrád polgármestere a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában azt mondta, örvendetes, hogy a városba, nem csak közúton lehet eljutni, hanem vízen is. Kiemelte, hogy a Mahart Passnave a dunakanyari közlekedésben a visegrádi kikötőt stratégiai pontként kezeli. Hosszabb távú tervek között pedig szerepel, hogy a szárnyashajó-járatnak is báziskikötője legyen.

Visegrád közkedvelt kirándulóhelynek számít hazánkban, a vendégéjszakák száma 200 ezer felett van, a látogatószám pedig milliós nagyságrendű.

A visegrádi hajóállomásnak régióközponti szerepet szánnak – erősíti meg Spányik Gábor, a Mahart Passnave ügyvezető igazgatója. Az elképzelések szerint a menetrend a jövő évtől gyökeresen megváltozik az eddig megszokotthoz képest – mondta. Lehetőséget teremtenek arra, hogy gyorsjáratú hajóval lehessen elérni Visegrádot Budapestről – tette hozzá.

Új úti célok és új kikötők is szerepelnek a tervek között, mint például a szobi vagy a zebegényi. Az igazgató szerint jelentősen javul majd az utazás minősége: öt és fél óra helyett akár már 2-3 óra alatt lehet elérni Esztergomot. A járatok számát pedig az utasforgalomhoz igazítják a Dunakanyarban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »