Gyorsabb, biztosabb, nem kerül milliárdokba: az Alaptörvény utasítsa el a bevándorlást

A Jobbik szerint ha a Fidesz tavaly ősszel „pökhendi módon” nem söpörte volna le népszavazási kezdeményezésüket, akkor már meg lehetett volna tartani a kvótareferendumot. Az ellenzéki párt szerint beszédes, hogy a Fidesz képviselői tavaly még arra hivatkoztak, hogy „a népszavazás előkészítése hosszadalmas”, illetve „népszavazásnak akkor van értelme, amikor a kormány álláspontja és az emberek többségének álláspontja élesen eltér egymástól”. Mára ezek az érvek kikerültek a kormánykommunikáció panelei közül.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő közleményében azt írja, hogy fennáll annak a veszélye, hogy az Európai Unió még azelőtt hoz döntést a kvótáról, hogy hazánk egy több hónapig húzódó népszavazási folyamat végén kimondaná annak elutasítását. Továbbá a bevándorláspárti baloldal vagy támogatja a kvótát, vagy pedig bojkottot hirdetett a referendum ellen, ezért fennáll az a lehetőség is, hogy a több milliárd forintba kerülő népszavazás érvénytelen vagy eredménytelen lesz. A politikus figyelmeztet, hogy egy ilyen lehetőség jelentősen rontaná Magyarország pozícióit.

A Jobbik szerint ezért az Alaptörvényben kell rögzíteni, hogy Magyarország nem kér a bevándorlókból. Ez a megoldás ugyanis nem kerül milliárdokba, kiküszöböli az esetleges érvénytelen vagy eredménytelen népszavazás okozta kudarcot, továbbá gyorsan és a legmagasabb jogi szinten garantálná az idegenek betelepítésének elutasítását. A Jobbik biztosítaná a kétharmados többséget egy ilyen előterjesztéshez.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »