György barát

György barát

Szeretik Önök Soros Györgyöt? Nem? Na, ne már!

Viszont eltartottjának lenni? Nos, ahhoz alighanem gyomor kell, nem is akármilyen. Gyurcsány és Fodor uraknak a jelek szerint ilyen van. Tegnap szinte öt perc sem telt el a miniszterelnök rádióinterjúja után – amelyben a milliárdos Magyarországgal szembeni tevékenységét bírálta –, és a Demokratikus Koalíció a Magyar Liberális Párttal máris sikoltva kelt mentora védelmére. Kétlem, hogy Soros igényelné ezt, de hát Gyurcsányék még KISZ-vezetőként tanulták a hatékony nyelvhasználatot.

De vissza Soroshoz. Miért ne szeretnénk őt? Szerencsétlenül-szerencsés zsidó fiú, aki túléli a rémkorszakot, majd előbb Londonban, később a „szerencse földjén” valósítja meg az amerikai álmot. A legkisebb királyfiról szóló mesébe belefér az is, hogy utána gazdagon, sikeresen és szépen visszajön az óhazába, és szerencséjéből részesíti egykori honfitársait is. Aki részesült ebből a szerencséből, pontosabban ennek a szerencsének a szolgálatába állt, az elhiszi és terjeszti is ezt a mesét.

Soros spekuláns.

Baj? Olcsón venni, drágán eladni – kapitalista alaptétel, megfelel a játékszabályoknak. Jó helyen és jó időben lenni? Irigylésre méltó helyzetfelismerő képesség.

Csakhogy Soros története elsősorban nem erről szól. Az első milliót hagyjuk, azt a Keresztapa-filmek óta nem illik firtatni. Az innen következők – egészen a mostani becsült 23 milliárd dollárig – útja sem dokumentált, viszont világos a módszer. Soros György a washingtoni „háttéremberekkel” kötötte össze sorsát, egy találó tengerentúli vélemény szerint ő lett a CIA dollárnyomtatója és civil végrehajtója egyben. Információt kapott, pénzt kevert és kezelt, gazdagított és gazdagodott. Aztán hirtelen már nem ő volt a kedves George, hanem a pénzügyi világnak az a szürke eminenciás ura, az a György barát, akinek a kedvét keresik. A kampányokba, a politika világos és szürke világába fektetett pénz „beérett”. Talán nem véletlen, hogy Soros három világraszóló, nemzeti pénzt romboló spekulációja idősebb George Bush, korábbi CIA-vezető elnökségéhez köthető. Franciaország 1988, Anglia 1992, Németország 1993. Igaz, utóbbi eltussolása és tisztára mosása már egy „demokrata barát” elnökségének idejére esik. Bizonyos Bill Clintonéra. A Clinton családdal való pénzügyi haverság talán itt vált szövetséggé. Soros innentől elsősorban a demokrata lobbira tesz – megéri, az amerikai jelzálog-hitelezési botrányból kinövő világgazdasági válságon szinte mindenki bukik, György barát Barack Obama elnökségének idején viszont gazdagabb, mint valaha.

Cserébe Soros civilnek tűnő alapítványai fedést biztosítanak az Egyesült Államok összes „demokráciaterjesztő” vállalkozásához. Neki mormolhatunk hálát többek között azért is, hogy a kelet-európai rendszerváltások olyanok lettek, amilyenek. Neki szignált projekt a már a rendszerváltás előtt korrumpált volt állampártok hatalomba való visszahozása, az ő árukat már ismeri, egyszerű, praktikus, ettől megy a BUX. Apropó, magyar tőzsde: 2008. október 9-én a Soros Fund Management az OTP árfolyamát manipulálja. A pénzügyi felügyelet meg is bírságolja. Hasonlóért Franciaországból kitiltották Sorost. Magyarországon azonban akkor Gyurcsány Ferencnek hívják a kormányfőt, ő készséggel elfogadja György barátja magyarázatát, miszerint befektetési alapja az ő jóváhagyása nélkül cselekedett.

Soros–projekt a fasiszta és antiszemita kártya behozása a közéletbe. Soros üzletember, így is cselekszik: ha nincs fasizmus és antiszemitizmus, akkor teremteni kell, hiszen a „demokrata összefogás” terméke csak így adható el. Szerbiában, Oroszországban, Fehéroroszországban és legutóbb Ukrajnában is a Soroshoz köthető alapítványok szélsőjobboldali szervezeteket is támogatnak, amennyiben azok nyitottak a neki nem tetsző hatalom megdöntésére. A színes forradalmak után ez a recept Szíriában is. György barát alapítványai nem szállítanak ugyan fegyvert, de szinte utazási irodaként viszik a migránsokat Európába. Meg kell gyengíteni az Európai Uniót, működjön, de küszködjön. Az egységes piac kell, hiszen azt egyszerűbb meghódítani, mint egyes nemzetállamokét. Kell olcsó munkaerő, amivel zsarolható a helyi, ehhez kell a migráns Sorosnak. Washingtonnak meg azért, hogy az EU ne gondolkodjon önálló biztonságpolitikában, mindenben a NATO-ra, azaz a US Armyra hagyatkozzon, neki engedelmeskedjen.

Soros irányít vagy Sorost vezénylik? Ki a kutya, ki a farok? Tegyen ebben majd rendet Donald Trump, ha van hozzá ereje. Számunkra egy a világos, se a kutya, se bármilyen tartozéka, exelnöke, háttérhatalma nem szabhatja meg, hogy mi miképpen éljünk.

Nem vagyunk barátok, György barát.

Máté T. Gyula – www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »