Gyöngyösi tragédia: sajátos nézeteket vallott az apa

Az orvost is kitiltotta a lakásból. A hűtő meg roskadásig telve volt.

Egyre hangsúlyosabb szerepet kap az apa a gyöngyösi tragédiában a bulvárlapok beszámolóiban. – A betegesen féltékeny férfi teljesen uralma alá vonta a családot – írja a Blikk egy szomszédra hivatkozva. A nő el sem hagyhatta a lakást engedély nélkül, viszont egyszer, mikor kora este lemehetett, egy másik anyukának elmondta, hogy férje sajátos nézeteket vall, amibe semmilyen „romlott, modern dolog” nem fér bele. A nagyszülők aggodalommal figyelték az eseményeket, de ők sem mertek szembeszállni a kőfaragóval.

Az orvos nem mehetett be a lakásba

A bulvárlap szerint a férfi sajátos nézetei vezettek odáig, hogy még az orvos sem léphette át a küszöböt. Arról a minap mi is beszámoltunk, hogy tavaly novemberben látta a gyermeket utoljára doktor, akkor hét kiló volt, mikor megtalálták, csak 3,5. A boncolás annyit már kiderített, hogy a 3 éves kislány súlyosan alultáplált volt, ami az elégtelen gondozásából fakadhatott – írják.

Hibák sorozata

A Bors arra hívja fel a figyelmet, hogy ennyi idősen havonta kéne szakembernek látnia a gyermeket. Itt is az derül ki, hogy a férfi a védőnőt sem engedte be a lakásba. A lap egy szakemberre hivatkozva azt írja, hogy ilyen esetben a védőnőnek jeleznie kellene az esetet.

Rengetegen hibázhattak – emelte ki a forrás. „Főleg, hogy a hírek szerint az elhunyt kicsi óvodáskorú nővérével is voltak hasonló problémák, abban az ügyben pedig 2013-ban kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult a szülők ellen. Ezért a kisebbik testvérre is fokozottabban kellett volna ügyelnie a gyermekvédelemnek, hiszen veszélyeztetett környezetben élt”.

Tele volt a hűtő

Jól szituált, szépen berendezett otthon képét mutatta a tragédia helyszíne – hívja fel a figyelmet a Bors. A lap külön kitér rá, hogy a hűtő, ami mellett a tragédia történt, roskadásig meg volt tömve.

Az igazságügyi szakértők véleményétől függ, hogy meggyanúsítják-e a szülőket, és indítványozzák-e az előzetes letartóztatásukat, egyelőre ugyanis ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »