Gyöngyösi: Orbán csak forgolódik a damaszkuszi úton

Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz teljes alapítógárdája Soros-ösztöndíjas volt, Orbán Viktor és Kövér László anno személyesen is találkozott Soros Györggyel. A jobbikos politikus erről a parlamentben beszélt, amikor kérdést tett fel a miniszterelnöknek. Orbán Viktor úgy válaszolt: nagyon helyes, hogy Soros támogatta a kommunista rendszer megdöntését, ehhez azonban szerinte nincs köze a mostani migránsválsághoz – írja az Index.

– Hogy ízlik a zsoldoskoszt, miniszterelnök úr? – kérdezte hétfőn a parlamentben a jobbikos Gyöngyösi Márton. Az ellenzéki politikus szerint annyit beszélnek a fideszesek Soros György háttérhatalmi törekvéseiről, hogy érdemes még egyszer elmondani: gyakorlatilag a Fidesz teljes alapítógárdája Soros-ösztöndíjas volt, Kövér László és Orbán Viktor pedig személyesen találkozott Sorossal a 80-as évek végén, hogy elszámoljanak a Századvégre kapott százezrekkel – derül ki az Index tudósításából.

Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz bőségesen megszolgálta Soros György támogatásait, hiszen hol liberális, hol álnemzeti pártként, hol ellenzékben, hol kormányon, de mindvégig szolgálták Soros gazdasági, társadalmi programját, ami kisiklatta a valódi rendszerváltást.

Orbán Viktor azt válaszolta: nagyon helyes, hogy Soros György a 80-as évek végén támogatta Magyarországon a kommunista rendszer megdöntését, az orosz hadsereg Magyarországról történő kivonását, és helyes, hogy támogatta a demokratikus ellenzéket, benne a Fideszt. Ennek azonban semmi köze szerinte ahhoz a tényhez, hogy van itt egy migránsválság, és végképp nincs köze etnikai kérdésekhez.

A miniszterelnök megismételte: szerinte vannak olyan nemzetközi erők, amelyek Magyarországra és az EU-ba hoznának be minél nagyobb számban migránsokat. Ez ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért hívhatják bárhogy azt, aki ezen fáradozik, vagy legyenek bármilyen érdemei a múltban, ezt ki kell mondani világosan. Nem vagyunk zsoldosok – fogalmazott.

Gyöngyösi viszontválaszában elmondta, hogy hívő emberként örül, ha valaki a damaszkuszi úton jó irányba fordul, de Orbán ezen az úton szerinte csak forgolódik. A Jobbik most újra benyújt egy törvényjavaslatot, hogy a külföldről támogatott civil szervezeteket jobban át lehessen világítani, és kérte Orbánt: támogassa ezt, hogy a hitelességét helyreállítsa.

Forrás: hunhir.info.hu

Egy két évvel ezelőtti cikkünk arról, hogy törölték Orbánt az oxfordi egyetem dicsőségfaláról ITT

Emlékeztető: „A korrupcióval kapcsolatban Lánczi András a kiindulópont, aki ugye azt mondta, hogy amit mások korrupciónak tartanak, az a Fidesz hatalomgyakorlásának a lényege. Sok fog múlni azon, mit gondolnak erről az emberek. Elfogadják-e a rokonok, barátok helyzetbe hozását, az új tőkésosztály mesterséges létrehozását, vagy ezt korrupcióként értelmezik? Szerintem túl sok az ártalmas ügy. Ugyancsak káros lehet számukra, hogy teljesen lecserélődött a társadalomban a Fideszről alkotott kép. Az első Orbán-kormány idején a pártot vitatott, de sokak által elismert politikusok jelenítették meg, Szájer József, Kövér László, Áder János. Ma a nyilvánosságban Habony Árpád, Németh Szilárd, Andy Vajna, Rogán Cecília neve fonódik össze a Fidesszel, s ők teljesen más arcot adnak a pártnak. Azt mondani, hogy nincs kormányváltó hangulat, igaz lehet abban az értelemben, hogy nincs politikai megtestesülése. De egyre erősödik az ellenérzés, ez teljesen nyilvánvaló.” (Részlet a Török Gábor politológussal készült Orbán után is lesz jobboldal című interjúból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »