Gyömrő: 13 óráig közel 30 százalék voksolt

Gyömrő: 13 óráig közel 30 százalék voksolt

Két településen is időközi polgármester-választást tartanak vasárnap: a Pest megyei Gyömrőn és a Zala megyei Padáron.

13 órakor a szavazásra jogosult 13735 gyömrői lakos 27,99 százaléka voksolt. Ez 3848 főt jelent a több mint 17 ezer lakosú városban – számolt be a Hír TV helyszíni tudósítója. Két évvel ezelőtt ugyanebben az időben 24,33 százalék ment el, tehát elmondható, hogy a mostani időközi polgármester-választáson eddig nagyobb a részvételi hajlandóság, mint 2014-ben.

Gyenes Levente örül a magas részvételnek. Azt mondta, hogy győzelme esetén csak a kormányhivatal vagy a képviselői testület mondathatja le őt tisztségéről. Hozzátette: igaza tudatában áll bármilyen bíróság elé.

Horváth István Attila függetlenként indul a városvezetői székért, viszont a Fidesz, valamint a PM is beállt a jelölt mögé. Szerinte hibás döntés volt Gyenes Levente indulása, mert megosztott lesz Gyömrő lakossága.

A Munkáspárt is indít jelöltet, Kovács István személyében. Ő azt mondta, hogy azért indul, mert a párt úgy döntött, hogy minden ilyen megmérettetésen indít jelöltet. Kovács István Attila egyébként nem gyömrői illetőségű, hanem körülbelül 20 km-rel messzebb, Zsámbokon lakik, viszont sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 300 aláírást, így megméretteti magát az időközi polgármester-választáson.

A lakosság 19 óráig járulhat az urnák elé – ekkor zárul ugyanis a szavazás.

Két településen tartanak időközit

Gyömrőn azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert lemondott posztjáról Gyenes Levente, miután a bíróság adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A bíróság ugyanakkor a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el, így a mai voksoláson ismét indulhatott a volt településvezető. Bővebben >>>

A zalai Padáron is lemondás miatt tartanak időközi választást: itt a korábbi polgármester egészségi okok miatt mondott le posztjáról. Az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja, függetlenül attól, hogy hányan mentek el voksolni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »