Gyertyaláng gyúlt Füleken az adventi óriáskoszorún

Új kezdeményezésként Füleken első ízben készítettek órás adventi koszorút és betlehemet, melynek első gyertyáját vasárnap Agócs Attila, a város polgármestere gyújtotta meg.

 

Rövid köszöntőjében arra kérte és inspirálta a jelenlévőket, hogy a sötétség és a fény közül az utóbbi válasszák, keressék benne a szeretetet és a megértést.

 

Felvétel: Csemadok Füleki Alapszervezet

 

A Csemadok Alapszervezet nevében Szvorák Zsuzsanna arról szólt, hogy ádvent a szeretet ünnepe, amely összefogja az embereket. A kezdeményezésük célja is az, hogy erre biztassák a város polgárait.

 

 

Szvorák Zsuzsanna köszöntője. Felvétel: Csemadok Füleki Alapszervezet.

 

A óriáskoszorú és betlehem elkészítését a Csemadok Füleki Alapszervezete kezdeményezte. Szvorák Zsuzsanna a szervezet elnöke a kérésemre elmondta nagy öröm volt számukra a kedvező fogadtatás és a segítség. A munkáért kiemelt köszönet illeti Szvorák Bratyinka Zsuzsannát, valamint a füleki Közhasznú Vállalat dolgozóit, Samošová Marcella és csapatának tagjait

 

„Ez a Csemadok Füleki Alapszervezetének ajándéka a városnak és polgárainak.”

 

Agócs Attila köszöntője. Felvétel: Csemadok Füleki Alapszervezet.

 

A betlehem Fero Mráz, képzőművész és felesége Edita Mrázová munkája.

 

Betlehem. Felvétel: Puntigán József.

 

Az elkövetkező hetekben vasárnaponként kis kulturális műsor keretében gyulladnak fel majd a koszorún a karácsonyváró gyertyák. Az első vasárnap a füleki gimnazisták zenéltek és énekeltek, ezen a héten a Füleki pro Kultúra férfikar dalai csendülnek majd fel.

 

A harmadikon a Matica Slovenská Füleki Alapszervezetének, a negyediken pedig a füleki Művészeti Alapiskola tanulóinak műsora lesz hallható és látható a gyertyagyújtásnál.

 

Adventi óriáskoszorú. Felvétel: Puntigán József.

 

A koszorút és gyertyát  Rajmund atya áldotta meg.

 

A Füleki gimnazisták műsora. Felvétel: Csemadok Füleki Alapszervezet.

 

Puntigán József

 

Csemadok Alapszervezet, Fülek.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »