Gyermekgyilkosság Ukrajnában: A romák elhagyják Loscsinova települését

Az ukrajnai Odessza megyében található Loscsinova településen – ahol augusztus 27-én brutálisan meggyilkoltak egy 9 éves kislányt – a helyi romák a rendőrök jelenlétében szedik össze dolgaikat – jelentette az Odessza megyei rendőrség sajtóosztálya.

A településen jelenleg csend van. A roma nemzetiség képviselői a megyei rendőrkapitányság vezetőjének és különleges zászlóaljának, valamint a rendőrség jelenlétében szállítják el tulajdonaikat – közölték a rendőrségen.

A bűnüldöző szervek tisztviselői elmondták, hogy más, romák lakta településeken nem kellett megerődíteni a rendvédelmet – adta hírül a Golos.ua.

A rendőrök tovább vizsgálják a gyilkosságot, melyben egy fiatalembert gyanúsítanak, aki egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal.

„Jelenleg várjuk a vizsgálat eredményeit, a fiatalember hallgat, nem mond semmit”- foglalták össze a rendőrségen.

Mint ismeretes, az ukrajnai Odessza megye Izmaili járásában található Loscsinovka falu lakosai egy kilenc éves kislány brutális meggyilkolása miatt tartott gyűlésen a romák kilakoltatását követelték.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Gyermekgyilkosság Ukrajnában: a romák kilakoltatását követeli a falu közösségeBrutálisan meggyilkoltak egy kilenc éves kislányt Ukrajnában (videó)Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: romák, gyerekgyilkosság, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »