Gyerekszereplőket keres a Légy jó mindhalálig musicalhez a kolozsvári színház

Gyerekszereplőket keres a Légy jó mindhalálig musicalhez a kolozsvári színház

A Móricz Zsigmond regénye alapján készült Légy jó mindhalálig című musicalt mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A Béres László rendezésében színpadra kerülő musical zenéjét Kocsák Tibor írta, a librettót Miklós Tibor jegyzi. Az előadás bemutatója 2017. januárjában lesz, a próbafolyamat októberben kezdődik. 

beres_laszlo_abraham_gellert_bi_arch_bBéres László rendező és Ábrahám Gellért (archív felvétel)

Az előadáshoz 11-15 év közötti énekelni, táncolni szerető gyerekeket keres a színház, a darab jellegéből fakadóan több fiúszereplőre van szükség, ugyanakkor lányok is szerepelni fognak az előadásban. Nyilas Misi szerepét a nyolcadikos kolozsvári Ábrahám Gellért játssza, akit a szintén Béres László által rendezett, nagysikerű Valahol Európában musicalben és A kétbalkezes varázsló című előadásban is láthatott már a közönség. Ugyanakkor megtörténhet, hogy kettős szereposztásban játsszák majd az előadást, ha sok tehetséges gyerek jelentkezik.

A többi szerepre jelentkezőknek készülniük kell egy maximum 3 perces szabadon választott szöveggel (vers, meserészlet, monológ stb.) és egy szabadon választott énekkel. Jelentkezni október 10-17. között az emoke.veres@huntheater.ro e-mail címen vagy a színház művészeti titkárságán (naponta 10-16 óra között, szombat és vasárnap kivételével) lehet a színház honlapján található adatlap kitöltésével. A jelentkezőknek fényképet is kell mellékelniük.

A meghallgatásokat október 21-én és 22-én tartják a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében. A meghallgatások beosztásáról telefonon értesítik a jelentkezőket, illetve a beosztást október 20-án közzétesszik a színház honlapján is. Valamennyi meghallgatásról videofelvétel készül. A szereplőválogatást követően, október 25-én hirdetnek eredményt, amit a Kolozsvári Állami Magyar Színház honlapján, illetve színház portáján teszik közzé.

1991. április 19-én a debreceni Csokonai Színházban, a teátrum százhuszonöt éves fennállásának alkalmából mutatták be először Móricz Zsigmond regényének musical-változatát. A produkció Debrecenből indult sikerkörútra, számos magyarországi és külföldi színpadon mutatták be. A ma is érvényes móriczi történetben az iskola és a társak a kortárs társadalom tükreként sorozatos próbák elé állítja a gyermeki hitet és bizalmat, majd a diáktársakkal és tanárokkal szembeni konfliktusok végleg szétporlasztják a gyermeki naivitást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »