Gyenge hidegfront után napsütéses október köszönt ránk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn egy gyengülő hidegfront vonul át felettünk, amely azonban jelentős lehűlést nem okoz. Általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, azonban a Dunántúlon közepesen, illetve erősen felhős időszakok is lesznek, ott helyenként kisebb csapadék előfordulhat. Többfelé megélénkül, a középső és északi országrészben néhol meg is erősödik a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél főként keleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délnyugaton lesz kevesebb felhő, ott több órára kisüt a nap. Főként északon és keleten várható eső, záporeső. A délnyugati, nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »