Gyárfásék gyermekvédelmi programot kezdeményeznek

Harmincegy versenyző utazik a hétfőn kezdődő londoni úszó Európa-bajnokságra. Konkrét célkitűzések nincsenek, a lényeg a minél jobb szereplés. Az úszószövetség gyermekvédelmi programot kezdeményez az esetleges bántalmazások megelőzésére.

– Olyanok alkotják a magyar csapatot, akiknek már megvan az olimpiai A-szintje, vagy aki közel van hozzá, esetleg olyan, aki a váltóban tud segíteni a csapatnak. Hosszú Katinka kérésére egy speciális gyúró is érkezik Londonba. Gyurta Dániel úgy döntött, hogy kihagyja a mostani kontinensviadalt, az eddigi érdemeire való tekintettel ebben nem látunk kivetnivalót.

Az utánpótláskorú fiatalok közül Késely Ajna került be az utazó csapatba, a többi hasonlóan fiatal versenyző elsősorban a hódmezővásárhelyi junior Eb-n jut majd szerephez – közöltre Petrov Iván, az utánpótlásválogatott kapitánya.

Risztov Éva a közelmúltban fekvőbeteg volt, ezért csak a 800 gyorson láthatjuk, Kapás Boglárka formája kiemelkedő, legalább dobogós helyezést vár el saját magától a gyorsúszó számokban.

Cseh László szintúgy mindent elkövet a kiemelkedő helyezésekért, mind a négy versenyszámában, 50, 100 és 200 pillangón valamint 200 vegyesen is elsőként akarja megérinteni a falat a londoni Eb-n.

Verrasztó Dávid nem állt rajthoz a győri országos bajnokságon, izgatottan várja az első komoly megméretést, az idei Európa-bajnokságot, természetesen győzni akar 400 vegyesen.

A sajtótájékoztató végén Gyárfás Tamás bejelentette, hogy az úszószövetség prevenciós jellegű gyermekvédelmi programot indít, hogy a fiatal, felnőtt sportolókat megóvják az erőszaktól.

„A programmal szeretnénk megelőzni azok az az esetleges bántalmazásokat, illetve fellépni ellenük, amelyek a gyermekeket és fiatal felnőtteket a sportolásuk során érheti” – idézett a dokumentumból Szántó Dávid, a sajtótájékoztató konferansziéja.

A program „megszületéséhez” vezető Kiss László-ügyről itt olvashat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »