Gyárfás: Több tiszteletet Hosszú Katinkának!

Gyárfás: Több tiszteletet Hosszú Katinkának!

Hosszú Katinkát idén 39-szer ellenőrizték, Gyárfás több tiszteletet kér a magyar világklasszisnak.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás kiállt Hosszú Katinka mellett. A 400 méteres vegyes úszást világrekorddal megnyert úszónőt azzal vádolják a nemzetközi úszószaklapok, hogy nem megengedett eszközök igénybevételével érte el a sikereit. Gyárfás Tamás levelét változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Szerkesztő Úr!

Hosszú Katinka 400 vegyesen elért fantasztikus világcsúcsa után sajnálatos módon sejtetések, sőt, mondhatni vádaskodások jelentek meg a teljesítményét illetően, amelyeket a leghatározottabban vissza kell utasítanunk.

Teljes mértékben egyetértünk azzal – és magunk is azért küzdünk –, hogy a doppingot kiirtsuk a sportból, ugyanakkor szégyenletes és elítélendő mindennemű megalapozatlan vádaskodás. Ez árt az úszósportnak, az olimpia eszméjének, és legfőképpen árt annak a sportolónak, aki élete álmát beteljesítve, minden eddigit felülmúló produkciójával elkápráztatja a világot.

Hosszú Katinkát csak ebben az évben 39 alkalommal ellenőrizték, valamennyi teszt negatív eredménnyel zárult. Helytállása tiszteletre méltó, kérjük, hogy az őt megillető hangnemben értékeljék, kommentálják a teljesítményét.

Őszinte tisztelettel

Gyárfás Tamás

a Magyar Úszó Szövetség elnöke


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »