Gyárfás már hízeleg Hosszúnak, szeretne új fejezetet kezdeni

Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke értékelte a magyar úszók riói teljesítményét, és úgy fogalmazott, fejet hajt Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup előtt. Nagyon reméli, hogy az olimpia után új fejezet nyílhat a felek között, mert „össze kell fogni, együtt kell működni".

A magyar úszócsapat hét érmet szerzett a riói nyári olimpián: Hosszú Katinka három aranyat és egy ezüstöt nyert, Cseh László egy ezüstöt, míg Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás egy-egy bronzot nyert.

„Összességében elégedett vagyok, tekintettel arra, hogy harmadikok vagyunk az Egyesült Államok és Ausztrália mögött az úszók ranglistáján. Tizenöt ország szerzett érmet, rajtunk kívül Európából három országnak sikerült. A magyar úszósport erejét mutatja, hogy többen nem hozták azt, amit reméltünk tőlük, ennek ellenére mégis ilyen fényes a mérleg" – nyilatkozta Gyárfás Tamás a Mob.hu-nak.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke megemlítette, hogy hallotta a kritikákat a népes, 37 fős csapatról, azonban csak azt tudja válaszolni, ennyien vívták ki a jogot a részvételre, mindenki megúszta azt az időt, amivel kvalifikálhatja magát.

Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, a világgal együtt ő is meghajol Hosszú Katinka és edzője, Shane Tusup előtt, és reméli, az olimpia után új alapokra helyezhetik kapcsolatukat.

Nagyon szeretném, ha a viszony közte és a szövetség között rendeződne. Új fejezetet kezdhetnénk, lezárult az olimpia. Ha azt a hitet keltettem, hogy nem vagyok boldog amiatt a bizonyos kép miatt, ami bejárta a sajtót, azt még magyarázni is méltatlan. Nagy örömömre Shane Tusup elmondta, hogy ő már magyarnak érzi magát, tárt karokkal várjuk, hálásak vagyunk neki. Ez nem hízelgés, nem arculatváltás, még ha voltak is bizonyos kérdésekben ellentétes megítélések. Össze kell fogni, együtt kell működni" – idézte a sportvezetőt a Mob.hu portál.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »