Gyanúsított lett „Voldemort” Mengyi Roland

Gyanúsítottként hallgatták ki Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt hétfőn – értesült a 24.hu. A „Voldemort” néven elhíresült politikusnak különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kell felelnie.

Az információt Mengyi ügyvédje, Futó Barnabás is megerősítette.

A lap információi szerint a képviselő 9 óra előtt néhány perccel érkezett meg az ügyészségre, kihallgatása órákig tartott, 1 óra után hagyhatta el az épületet.

Mint ismert, a gyanú szerint Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes politikus, aki Voldemort nagyúrnak hívatta magát, tízmillió forintot kért ismerősétől és annak barátjától „alkotmányos költség” címén, ha közbenjárására elnyerik azt a pályázati pénzt, amelyet aztán egyébként ők maguk is zsebre raktak volna, érdemi hasznosítás nélkül. Később állítólag 90 százalékos visszaosztást is kért Mengyi.

Az ügy aztán komoly hullámokat vert, idekapcsolódik például az is, hogy a kormány indoklás nélkül vonta vissza július 7-én a Balaton fejlesztésére elkülönített 300 milliárd forintos pályázati alapot. A nagy visszhangot kiváltó ügyre akkor és később sem érkezett magyarázat a kabinet részéről, mindössze annyi, hogy a programot „átdolgozzák”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »