Gyanús télikabátost tartanak sakkban Brüsszelben

A brüsszeli Muntplein közelében ma délután gyanús személyt vettek észre: a férfi hosszú kabátot viselt, amely alól drótok lógtak ki. A környéket kiürítették és lezárták, a gyanús személyt azonban egyelőre még nem fogták el, de tudják, hol tartózkodik.

Bejelentést kaptunk, hogy az utcán gyanús személyt vettek észre – nyilatkozta az érintett brüsszeli kerület rendőrségi szóvivője, Christian De Coninck a VTM flamand nyelvű hírtelevíziónak. – Az illető hosszú télikabátot viselt, amely alól drótok lógtak ki. Ez nyáridőben nem normális viselet. A közelben tartózkodó járőr azonnal a helyszínre sietett, és sikerült megállítania a férfit.

Bár megállították és sakkban tartják az időközben odaérkező rendőri, majd az őket felváltó katonai egységek, miközben a hadsereg bombaszakértői átvizsgálják a környéket, elfogni a férfit egyelőre nem sikerült. A környéket mindenesetre kiürítették, a tömegközlekedést szüneteltetik, a forgalmat lezárták.

A helyzet egyébként nyugodt – a Standaard című lap helyszínen tartózkodó tudósítója arról számol be, hogy a rendőrök irányítják a járókelőket, a lezárt területtől ötven méterre pedig zavartalanul üzemelnek a kávézók és éttermek teraszai.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »