Gyanús háttéralkukkal jöhetnének migránsok Magyarországra

Gyanús háttéralkukkal jöhetnének migránsok Magyarországra

A német Frankfurter Allgemeine Zeitungra hivatkozva azt írja a hvg.hu, hogy a szlovák irányítás alatt megszülető terv szerint aki nem fogad be kellő számú menekültet, az anyagilag rosszul jár.

Az elmúlt egy évben készült intézkedési csomagban a lap szerint magyar diplomaták is részt vettek, és a megfigyelőknél nagyobb szerepet vállaltak. Mint írták, egyedül Lengyelország zárkózott el teljesen a megbeszélésektől.

A FAZ is kitért arra, hogy ez nem teljesen összeegyeztethető a kormányok propagandájával. Mint fogalmaztak,

„Sokat tanulhat általa az ember arról, hogy szívós, látszólag feloldhatatlan érdekkülönbségek hogyan válnak Brüsszelben cseppfolyóssá, míg a kompromisszumok lehetségessé nem válnak”

Hírdetés

A terv alapján az Európai Unió évente maximum 200 ezer migráns befogadását oldaná meg, és kvóta alapján döntenék el, kihez hány ember jut. Minden befogadott menekült után 60 ezer euró járna, míg aki az előírtnál kevesebbet vállalna, ugyanekkora levonást kapna az uniós támogatásokból.

Magyarországra feltételezhetően 1600-1800 alatti szám vonatkozna.

A menekültkvóta felét ki lehetne váltani más segítségnyújtásokkal, például határvédelmi feladatokkal, vagy adminisztrációval.

A FAZ azt is írta, hogy Orbán Viktor már jelezte: a határok külső védelmének megoldása esetén hajlandó lenne a menekültek elosztásáról is beszélni, azaz Magyarországra is jöhetnének migránsok.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »