Gyakorlóbábukat szerzett be orvosai számára a Csíkszeredai Sürgõsségi Kórház

Gyakorlóbábukat szerez be a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház, amelyeken az orvosai a legbonyolultabb eseteket gyakorolhatják.

Hargita Megye Tanácsa legutóbbi soros ülésén újabb összeggel támogatta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat. A támogatásból olyan gyakorlóbábukat és eszközöket vásárol a kórház, amely segítségével különböző eseteket kezelését lehet szimulálni. Az úgynevezett SimPad eszköz segítségével, amely több gyakorlóbábun is alkalmazható, és számos orvosi eljárást lehet szakszerűen imitálni.

Ugyanakkor egy gyakorlóbábu csomagot is beszereznek, amely tartalmaz egy egész alakos bábut, valamint egy felnőtt, egy gyerek, és egy csecsemő torzót, ezeken az újraélesztési technikákat gyakorolhatják. Mindezek mellett egy csecsemő bábut is beszereznek ritmusszabályzó eszközzel, amelyen az előrehaladott újraélesztéseket gyakorolhatják.

A SimPad szimuláló eszköz különlegessége, hogy az előre programozott esetek mellett az eszköz kezelője gyakorlat közben is alakíthatja a szimulálás menetét, vagyis előre nem látható komplikációkat vezethet be a gyakorlásba, így a legbonyolultabb esetekre is felkészülhetnek az orvosok.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »