Gúr Nándor: Ez kábítás

A legrászorultabbakat nem fogja érinteni a kormány cafeteria-rendszer átalakítására benyújtott javaslata az MSZP szerint.

A legrászorultabbakat nem fogja érinti a kormány cafeteria-rendszer átalakítására benyújtott javaslata, ugyanis a munkavállalók nagy részét foglalkoztató kis- és közepes vállalkozások háromnegyede nem fizet béren kívüli juttatást dolgozóiknak – mondta Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő Magyarország élőben című műsorunkban.

A politikus szerint a minimálbérre rakodó járulékok csökkentésével azoknál is érezhető béremelést lehetne elérni, akik jelenleg nem kapnak cafeteriát.

„2010-ben 32 ezer járulékteherrel volt megáldva egy minimálbér, most 69 ezer forinttal. Ha azt a 37 ezer forintos különbséget, ami járulékteherként ott van a munkaadóknak és munkavállalóknak összesen, azt nem a kormány vette volna magához, hanem béresítette volna, akkor ma ezek az emberek a létminimum egy főre eső összege felett vagy 100 ezer forint nettó környékén keresnek. Ez a béremelés, nem ez, ez kábítás” – fejtette ki.

Tekintse meg a teljes interjút:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »