Gulyásnak nem tetszik, ahogyan a sajtó kérdez

Méltónak és alkalmasnak tartja Magyarországot az olimpiai játékok megrendezésére Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, ellenben nem tetszik neki, hogy a sajtó „bárhol bárkit bármikor” megkérdezne.

A politikus azt követően nyilatkozott, hogy többpárti egyeztetést tartottak hétfőn a Parlamentben arról a kormánypárti törvényjavaslatról, amely a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szól – tudósított az MTI.

Gulyás Gergely – az indítvány egyik előterjesztője – a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: azt szeretnék, ha az olimpiarendezés nemzeti ügy lenne, és a lehető legszélesebb konszenzus alakulna ki róla.

„Olimpiai hagyományainkra tekintettel Magyarország méltó arra, hogy olimpiát rendezzen, gazdasági teljesítményünkre tekintettel, a rendszerváltás óta eltelt 26 év eredményeire tekintettel Magyarország alkalmas arra, hogy olimpiát rendezzen” – hangsúlyozta.

Bárhol bárkit bármikor

Gulyás Gergelyt más témákban is kérdezték a sajtótájékoztatón. A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) ügyében arról tájékoztatott, hogy június 13-ig biztosan döntenek a parlamentben az ezt tartalmazó előterjesztésről. Közölte: a TIBEK a Belügyminisztérium alatt fog működni.

Azzal kapcsolatban, hogy a törvényalkotási bizottság ülésén történtek miatt kitiltották az RTL Klub egyik riporterét az Országházból, Gulyás Gergely – aki a testület elnöke – azt felelte: példátlan, hogy egy újságíró akkor próbálja kérdezni az egyik bizottsági tagot, amikor ő már ül az asztalnál, az elnök pedig szeretné megnyitni a tanácskozást.

Egy másik, a parlamenti sajtótudósítások rendjére vonatkozó kérdésre azt közölte: a magyar szabályozás egyáltalán nem egyedülálló az Európai Unióban. „Az a teljes anarchia, amit a sajtó kívánatosnak tart, hogy bárhol bárkit bármikor meg lehet kérdezni, szinte sehol nem létezik” – fogalmazott.

Kampány és választás

A választási eljárási törvény várható módosítása ügyében – amelyről a Magyar Hírlap írt hétfőn – a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta: csekély mértékű korrekciókra lehet számítani, várhatóan ősszel. Így például egy olyan módosításra, amely szerint minden országgyűlési választás előtt le kellene folytatni a regisztrációt.

A kampányfinanszírozásban is várható változtatás, hogy ne csak az egyéni jelöltekre, hanem a pártokra is írjanak elő egy olyan minimális eredményt, amelynek elmaradása esetén visszafizetési kötelezettség terheli a jelöltet – fejtette ki a politikus.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »