Gulyás: 45 százalékos részvétel, 95 százalék a nemekre

Gulyás: 45 százalékos részvétel, 95 százalék a nemekre

Elsöprő győzelemről beszélt a Fidesz alelnöke a urnák lezárása utáni sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely Fidesz-elnök szerint az elnyert felhatalmazás közelebb visz a célhoz. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédében ugyan itt úgy fogalmazott, Magyarország megkapta a politikai felhatalmazást, hogy megvédje az országot Brüsszeltől Gyurcsány Ferenc szerint vitathatatlan győzelmet aratott a demokratikus ellenzék.

Elsöprő győzelemről beszélt a Fidesz alelnöke a urnák lezárása utáni sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte az exit poll eredményeket. Ezek szerint a részvételi arány 45 százalék körülire tehető. 5 százalék alatt van az érvénytelen szavazatok aránya. A voksolók elsöprő többsége, mintegy 95 százaléka a nemre szavazott.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az eredmények alapján elsöprő arányban vannak azok, akik elutasítják a kötelező migránskvótát, akik az Európai Unió alapjait csak erős nemzetállamokkal tudják elképzelni, és akik hisznek a demokráciában.

A Fidesz alelnöke külön köszönetet mondott azoknak a nem kormánypárti szavazóknak, akik ennek ellenére a nemre tették az ikszet. Hangsúlyozta, hogy felhatalmazásnak érzik a népszavazás várható végeredményét arra, hogy jogilag megvédjék Magyarországot a migránsok betelepítésétől.

Politikai felhatalmazás

„A tények a következők, magas részvétel, akár magyarországi, akár európai vonatkozásban elsöprő támogatása a nemeknek” – kezdte beszédét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Gulyás Gergely után. „Következésképpen Magyarország megkapta a politikai felhatalmazást, hogy megvédje az országot Brüsszeltől”– folytatta. „Ezzel a lehetőséggel élni fogunk, de természetesen van szívünk” – tért ki a migránsválságra Semjén. Mint hangsúlyozta, az ország erején felül fog segíteni a menekülteknek, hogy a saját földjükön emberi életet élhessenek. A miniszterelnök-helyettes reméli, hogy az Európai Unió és a gazdagabb külföldi országok is hasonlóan cselekszenek majd. Végül megköszönte a szavazóknak, hogy részt vettek a kvótareferendumon, külön kitérve a határ túli magyarokra. „Közösséget vállalva a magyar nemzettel, Magyarországgal leadták szavazatukat” – így Semjén.

Nem kicsit, nagyon…

Győztünk! Nem kicsit, hanem nagyon – kezdte beszédét a kvótanépszavazás után tartott sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint Magyarország és a demokratikus ellenzék vitathatatlan győzelmet aratott Orbán Viktor felett. „Hiába a sokmilliárdos kampány, hírhamisítás és félelemkeltés, az ország nem tér le az európai útról” – fogalmazott. Gyurcsány szerint a gyűlöletkampánynak ma véget kell vetni, mert erre szerinte a magyarok nem vevők. Szerinte a baloldal tíz éve várt már egy ilyen „igazi győzelemre”.

Cikkünk folyamatosan frissül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »