Guardiola szerződéséből kimaradt egy fontos záradék

SportVilág

Könnyen elképzelhető, hogy a Manchester City jövőre nem jut a Bajnokok Ligájába, de a BBC azt írja, hogy nincs külön záradék erre vonatkozóan Guardiola új, manchesteri szerződésében – írja a Faktor.

A City jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban, lehet hogy a katalán tréner egy évig az Európa-ligában lesz edző.Josep Guardiola akkor is a Manchester City edzője lesz, ha a következő szezonban nem jut a BL-főtáblájára a manchesteri csapat. A Bayern München jelenlegi edzője korábban hároméves szerződést írt alá a Cityvel, ő fogja Manuel Pellegrini helyét átvenni a kispadon.

Miután a City a hétvégén kikapott a városi riválistól, könnyen elképzelhetővé vált, hogy a Manchester City nem végez a bajnokság első négy helyének valamelyikén, ami a Bajnokok Ligája indulás feltétele a Premier League esetében. Emiatt azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon van-e valamilyen kilépési záradék Guardiola szerződésében, mert egy nem BL-csapatot edzeni presztízsveszteség lenne, mert Guardiola eddig soha nem edzősködött az Európa-ligában.

A BBC Sport azonban ma nyilvánosságra hozta, hogy nincs ilyen záradék a 45 éves edző szerződésében, így Guardiola mindenképp csatlakozik a csapathoz júliusban.

A vasárnapi vereség ellenére a csapat a negyedik helyen áll, ami az utolsó még BL-t jelentő hely, de az ötödik és a hatodik helyezett csapat is nagyon közel került a manchesteriekhez. A West Hamnek és a Manchester Unitednek is csak egy-egy pontnyi lemaradása van, mindhárom csapat 30 meccset játszott eddig.

A Citynek van még egy esélye a BL-be jutni, de ez különösen nehéz lesz. A Manchester City ugyanis ott van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, és ha megnyernék a sorozatot, akkor címvédőként indulhatnának egy év múlva is. Ehhez azonban az első lépés a PSG kiejtése lenne a negyeddöntőben.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »