Griezmann egymaga elintézte a gólképtelen németeket

Griezmann egymaga elintézte a gólképtelen németeket

Franciaország jutott be az Európa-bajnokság fináléjába, miután az elődöntőben Antoine Griezmann két góljával 2-0-ra verte Németország válogatottját.

Sok olyan találkozó volt már ezen a kontinenstornán, amelynek felvezetésekor minden szakértő egy élvezetes mérkőzést vizionált, mégis totális unalomba fulladt. Nos, a Németország–Franciaország elődöntő szerencsére nem a kategóriába tartozott.

Az Európa-bajnokság második elődöntője francia támadásokkal kezdődött, igaz komolyabb helyzet nélkül múlt el. A német csapat az első tíz perc után magához ragadta az irányítást és többször jutott el ellenfele kapujáig, ám a Löew irányította együttesnek se tudott ziccereket kialakítani. Az első pulzusszámot növelő francia akciót a 42. perc hozta. Ekkor Giroud csent labdát a félpályán Boatengtől, de olyan körülményes volt, hogy lövése pillanatában Höwedes beérte és gyönyörűen csúszott a labda útjába.

A csattanó a félidő végére maradt. A hosszabbítás első percében egy jobboldali szögletet követően Schweinsteiger ért kézzel a labdába, az olasz játékvezető, Nicola Rizzoli kis tétovázás után pedig a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé az Atlético Madrid sztárja, Antoine Griezmann állt és magabiztosan lőtt Neuer kapujába. (0-1)

A második félidőre érthetően egy támadóbb felfogású német csapat jött ki a pályára. Ám a nagy támadásban elfelejtettek védekezni és, ha Boateng nem ment először Giroud, majd Griezmann lövése után, könnyen két gólos lehetett volna a hátrány. Jöttek persze a Löew-legények rendületlen, de nem volt elég kreativitás akcióikban. A vérszegény támadójáték a 72. percben bosszulta meg magát. Egy német tizenhatosnál eladott labda után Pogba táncoltatta meg Kimmichet, majd középre ívelt, amit Neuer Griezmann elé öklözött. A francia támadó pedig köszönte szépen és hét méterről a hálóba talpalta a labdát. (0-2)

Még nagyobb hátrány, még nagyobb sebesség. Ez volt az utolsó negyed óra német csatakiáltása. És milyen kár, hogy ez a felfogás nem előbb mutatkozott meg.  Ugyanis több veszélyes helyzete volt a fehér mezeseknek, mint előtte bármikor. Először Kimmich lőtt kapufát, majd a csereként beállt Sané rúgott majdnem gólt első labdaérintéséből, később pedig Lloris védett hatalmasat Kimmich közeli fejes után. A végén még Grezmann futott el egy labdaszerzés után egészen a német kapuig, de mire odaért elfáradt.

A franciák győzelmükkel első nemzetként jutottak el kétszer is a fináléig hazai rendezésű tornán, ez először 1984-ben sikerült nekik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »