Gratulálunk! Csicskázni fog a Fidesz a választási kampányban is

Ezt Lázár János kancelláriaminiszter ismerte el a 83. Kormányinfon egy újságírói kérdésre.

A sajtótájékoztatón felmerült egy fideszes közlemény, amelynek az volt a címe, hogy „Ha a gazda rendel, a csicska teljesít”. Ezzel kapcsolatban kérdezték a nagyobbik kormánypárt meghatározó politikusát.

Ismert, Orbán Viktor azután csicskázta le a Jobbikot a „nemzet templomában”, hogy Vona Gábor szembesítette a kormányfőt pártállami múltjával.

Sarokba szorult az ügynökmúlt miatt Orbán Viktor – és úgy válaszolt, mintha egy kocsmában ülne

Nem igazán lehet tudni, mi jöhet még ezután? Orbán Viktor miniszterelnök korábban Terry Black hangján szólalt meg a parlamentben, most pedig csicskának nevezte a legerősebb ellenzéki pártot. Vona Gábor hétfőn arra figyelmeztette a képviselőket, hogy nem tarthatjuk befejezettnek a rendszerváltást addig, amíg nem hoztuk nyilvánosságra a pártállami múlt titkait, az ügynöklistákat.

Hírdetés

Azóta a Fidesz több más politikusa is átvette ezt a kocsmai stílust, ennek lett az eredménye, hogy a magát polgárinak tartó frakció ezzel válaszolt a jobbikos Mirkóczki Ádám szakmai kérdéseire.

Lázár János most arról beszélt, hogy bár ő nem használja ezt a szót, de a parlamenti vita hevében

„sok mindent kénytelen vagyok tudomásul venni”.

Így szerinte a csicskázás belefér. Ezt megerősítve kijelentette, hogy az elmúlt 30 év legdurvább országgyűlési kampánya várható, „de nem a Fidesz miatt”.

Akkor ki miatt?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »