Gránátot tartott magánál a kórházi kezelése alatt egy kárpátaljai katona Técsőn

A kelet-ukrajnai területen harcokból hazatérő 45 éves kárpátaljai Técsőn, a kórházi kezelés alatt a személyes dolgai között gránátot is rejtegetett. A rendőrségre a kórház főorvosától érkezett bejelentés.

Augusztus 23-án kijevi idő szerint körülbelül 10 órakor a técsői rendőrök bejelentést kaptak a járási kórház főorvosától, aki elmondta, hogy az egyik betegnél gránátra hasonlító tárgy vagy.

A helyszínre azonnal kiérkeztek a rendőrség, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) alkalmazottai és a tűzszerészek. A rendőrök megtették a biztonsági intézkedéseket, sürgősen evakuálták a betegeket és a személyzetet, majd megvizsgálták a kórházat és a környező területet – adta hírül a Zakarpattya Online.

Mint az kiderült, a 45 éves irhóci (Vilyhivci, Técsői járás) lakosú férfi a terrorellenes műveletek területén (ATO) harcolt, s hazatérve magával hozott egy RHD-5 típusú kézigránátot.

A kabátzsebében rejtegette a veszélyes tárgyat, amit később az egészségügyi személyzet is észrevette. A gránátot lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították.

Az ügyben tart a vizsgálat.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Técsői járás›Técső (Тячів)Címkék: Técső, Kárpátalja, ukrán katonák, ukrán hadsereg, Ukrajna, ukrajnai hírek, gránát, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »