Gorka Sebestyén lehet a következő, akitől megválik Trump

Gorka Sebestyén lehet a következő, akitől megválik Trump

„Nem nevezném őt a terrorizmus szakértőjének” – így jellemezte a CNN-nek Gorka Sebestyént Stephen Sloan, az oklahomai egyetem nyugalmazott politikatudományi professzora, aki szerint Trump magyar tanácsadója ugyan jól informált a terrorizmussal kapcsolatban, azonban a szakértelme nem áll azon a szinten, mint a pozíciója a Fehér Házban. A 444.hu által kiszúrt cikkben két fehér házi forrás is azt állította, hogy Steve Bannon menesztése után Gorkát is elbocsáthatják.

Hírdetés

Mint ismert, pénteken Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, meneszti sokat bírált stratégia főtanácsadóját, Steve Bannont. A hivatalos magyarázat szerint a távozás John F. Kelly kabinetfőnök és Bannon közös döntése volt. Az utóbbi időben azonban Bannon sorozatosan összetűzésbe keveredett Trump más tanácsadóival és családtagjaival, főként az elnök vejével, Jared Kushnerrel, és az új kabinetfőnökkel, a veterán tengerészgyalogos tábornok Kellyvel. A belső ellentétek azután éleződtek ki végletesen, hogy Trump ragaszkodott ahhoz, Charlottesville-ben „mindkét oldal” hibás volt az erőszakért, és nem ítélte el kifejezetten és elsősorban a fehér fajvédő, nacionalista csoportokat.

Időközben a Trump munkáját segítő művészeti tanácsadó testület tagjai is lemondtak, mert nem értettek egyet azzal, amit az amerikai elnök nyilatkozott a charlottesville-i incidenssel kapcsolatban – írja a Politico. A bizottság tagjai közös levelet írtak Trumpnak, amelyben jelezték: ha nem törődnének Trump gyülölködő retorikájával, azzal cinkosokká válnának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »