Golovkin lemészárolta Brookot

Az idei év egyik legjobban várt hétvégéjén a súlycsoportoktól független rangsor legjobbjai közül a kazah származású, de az Egyesült Államokban élő középsúlyú Gennady Golovkin (36-0, 33 KO) már az ötödik menetben diadalmaskodott a váltósúlyból feljövő brit Kelly Brook ellen (36-1, 28 KO). A tavaly visszavonult Floyd Mayweather utódának tartott nicaraguai légsúlyú Román González (46-0, 38 KO) negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett, miután kipontozta a mexikói Carlos Cuadrast (35-1-1, 27 KO).

Azon továbbra is lehet vitatkozni, hogy a középsúly uralkodója, a kazah származású Gennady Golovkin vagy a magyar idő szerint vasárnap hajnalban a negyedik súlycsoportot meghódító nicaraguai Román González áll-e jelenleg a pvp-listák élén – a szakma egyelőre utóbbit tartja Floyd Mayweather örökösének –, ám abban nincs vita, ha ők ringbe lépnek, az a sportág fényes eseménye. Így volt ez a mostani hétvégén, miután előbbi a londoni, utóbbi pedig a Los Angeles-i gálán bizonyította be, nincs hozzá hasonló bunyós a súlycsoportjában.

Gennady Golovkin a WBC, IBF és a WBA középsúlyú világbajnoka a váltósúly legjobbja, a brit Kelly Brook ellen lépett ringbe, és már az első menet első felében kis híján kiütéssel nyert a kazah, ám Brook túlélte a nehéz pillanatokat, és elkezdett be-betalálni Golovkinnak. Ám mielőtt a helyi publikum szenzációban reménykedhetett volna, GGG egyre nagyobb nyomás alá helyezte a brit bunyóst, akinek a jobb szeme is megsérült a kazah ütéseitől.

Noha Brook hősiesen küzdött, edzője az 5. menetben bedobta a törülközőt, így megmentve tanítványát egy súlyos sérüléstől. Noha sokan vitatták a döntését, utólag kiderült, tökéletesen mérte fel a helyzetet, ugyanis a brit bokszoló szemgödre eltörött, így már hétfőn megoperálják a 30 éves bunyóst, aki a váltósúlyú IBF vb-övét természetesen megtarthatta.

 Román González Fotó: Kazuhiro Nogi / Europress/AFP  

A Los Angeles-i gálán a nicaraguai Román González a szalma-, kislég-, valamint légsúly után nagylégsúlyban is világbajnoki címet szerzett, miután egy elképesztően nagy meccsen – esélyes az Év meccse elismerésre – kipontozta a súlycsoportoktól független ranglisták másik TOP 10-es bunyósát, a mexikói Carlos Cuadrast, ezzel ő lett a WBC világbajnoka.

A 12 menet elképesztő csatát hozott, mindkét bunyós felrepedt, és a közönség az utolsó másodpercig élvezte a ringháborút.

A pontozók végül egyhangúlag Gonzálezt látták jobbnak – 117-111, 116-112, 115-113 –, így a Chocolito becenévre hallgató nicaraguai bunyós negyedik súlycsoportjában is a csúcsra ért.

Ezzel egyébként máris megnyílt a lehetőség a nagylégsúly másik kiemelkedő alakja, a WBO-világbajnok japán Naoya Inoue (11-0, 9 KO) elleni címegyesítéshez, amire a szakértők véleménye szerint jövő év tavaszán kerülhetne sor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »