(Gold)Áder János október 2-ra írta ki a kötelező betelepítésről szóló népszavazást

Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden – derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján megjelent közleményből.

 

A KEH Sajtóigazgatóságának közleménye szerint az államfő az alaptörvény, a népszavazási kezdeményezésről, valamint a választási eljárásról szóló törvény rendelkezései alapján – figyelemmel az Alkotmánybíróság vonatkozó határozatára – döntött az országos népszavazás kitűzésének időpontjáról.

Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány országos népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról. A kérdés úgy szól:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

A kormányfő indoklása szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést nem lehet elvenni az Országgyűléstől, az ügyben a magyar parlament megválasztott képviselőin kívül senki más nem dönthet.

NIF: Ez egy önrendelkezési kérdés, amely nemzetközi jogot sért! nem ruházható át az országgyűlésre, különösen nem egy olyanra, melyben idegenszívűek kezében van a döntés joga! Ezért javasoljuk minden magyar hazafinak, hogy amennyiben elmegy szavazni, akkor a kérdésből húzza ki a fennebb pirossal kiemelt részt! Orbán Viktor a javarészt zsidó származású képviselőkre bízná, hogy pl. az összeomló Izraelből millió számra fogadjunk be menekülteket!

Zákány – 2015 09. 26

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el az országos népszavazást, 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem voksa ellenében. A határozatot hárman megtámadták az Alkotmánybíróságon (Ab) – köztük Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő -, azzal az indokkal, hogy a parlament az alaptörvénybe ütköző módon döntött, ezért kérték a határozat megsemmisítését. Az Ab június 21-én nem adott helyt az indítványoknak. Indoklása szerint nem alaptörvény-ellenes, hogy az országgyűlési határozati javaslatot csak a törvényalkotási bizottság vitatta meg, a házszabályt sem sértette a parlamenti eljárás, és az – indítványozók által hivatkozott – Európai Bizottság május 4-ei javaslataival összefüggésben sem állapítható meg, hogy az országgyűlési határozatot alaptörvényt sértő módon fogadták volna el.

A Jobbik a népszavazást követően is szükségesnek tartja az alaptörvény módosítását a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A legnagyobb ellenzéki párt a referendum kérdését szó szerint beemelné az alaptörvénybe, elkerülve ezzel a népszavazással járó költségeket és annak kockázatát, hogy nem lesz eredményes a voksolás. A kormánypártok azonban lesöpörték a kezdeményezést az asztalról. A Jobbik elnöke szerint a Fidesz nem érdekelt a hazánkat sújtó migrációs válság megoldásában, azonban ez a politikai hazardírozás komoly veszélyeket jelenthet, amiért Orbán Viktornak kell vállalnia a felelősséget

Az Ab ugyanaznap egy másik határozatában nem adott helyt Fodor Gábornak, a Magyar Liberális Párt elnökének indítványának sem, amely a népszavazásra feltett kérdést megengedő május 3-ai kúriai döntést támadta a népszavazási kérdés tartalma miatt, és kérte a kúriai határozat megsemmisítését. Az Ab a visszautasítást főként az indítványozó személyes érintettségének hiányával indokolta.

Szanyi Tibor július 4-én, a jogorvoslati határidő utolsó napján, alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hoz, ugyancsak a kúriai döntés miatt. Szerinte a népszavazás súlyosan sérti az Európai Unió szuverenitását, mert a 2007-ben aláírt lisszaboni szerződés közös politikává teszi a menekültügyi kérdéseket, emellett a költségvetést is érinti. Az ellenzéki politikus közölte, hogy ha az államfő a panasz elbírálása előtt kiírja a referendumot, akkor a strasbourgi testületekhez fordul.

Egy eredménytelen kvótareferendum Orbán Viktor személyes felelőssége lenne

A Jobbik közleményében azt írta, hogy a kötelező betelepítési kvótát – csakúgy, mint minden értelmetlen brüsszeli diktátumot – kezdetektől fogva ellenez, ezért „a Fidesz minden vágyálmával ellentétben” arra kéri tagjait, szimpatizánsait, szavazzanak a kvóta ellen. Az ellenzéki párt reméli, hogy egyszer végre a Fidesz is szakít azzal a bevett gyakorlatával, hogy „amit Brüsszel kér tőlünk az szükségtelen, méltánytalan és igazságtalan, de teljesítjük!” A Jobbik ugyanakkor fenntartja, hogy ha az Alaptörvényben rögzítenénk a kvóta elutasítását, az sokkal gyorsabb és ingyenes megoldást kínálna, egyben „kiküszöbölné az esetleges érvénytelen vagy eredménytelen referendum okozta kormányzati kudarcot, mely Orbán Viktor személyes felelőssége lenne.”

NIF: Vona Gábor felkérhette volna a Jobbik-tagságot arra is, hogy húzzák át az általunk fentebb pirossal kiemelt részt a kérdésből. De Vona Gábor abban reménykedik, hogyha miniszterelnök nem is, de koalícióban a FIDESZ-szel valamilyen miniszteri székhez mégiscsak hozzájut! Így mindenkit arra biztat, hogy szavazzon Orbán Viktor szája íze szerint! Nesze neked Szebb Jövő!!!

alfahir.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:cion-diktatúra, Magyarország Cionista Gyarmat!, ránkvándorlási válság Tagged: migráns-népszavazás, ránközönlő muzulmán hordák, ránkvándorló kvóta, rossz népszavazás, ős-ránkvándorlók


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »