Globális orgazmus

Globális orgazmus

Az örömlány kibontja mellét, szeméremdombját föltakarja; Enkidu megkívánja érettségét, testével illeti közelről. Félredobja a lány a ruhát: pucéran, reszkető térddel simulnak össze. Tanítja a fekete kéjre, a nő ölének gyönyörére…  – Gilgames-eposz

– Polgári Szilvia interjúja

A jelenség örök

Már az ókori kultúrákban is fellelhető volt a szakrális, valláshoz kötődő prostitúció jelensége, s bár a szakrális tartalom mára tovatűnt, maga a jelenség maradt – a kereslet minden korban kitermeli saját igényei szerinti kínálatát. A prostituált szó a latin „prostere” igéből származik, jelentése: kiáll, árul, árulja magát. Az általánosan elfogadott definíció szerint prostituált az, aki fizetség ellenében nyújt szexuális szolgáltatást, függetlenül attól, hogy nő, vagy épp férfi kínálja föl önmagát, mint terméket. Az internet elterjedésével napjainkban hétköznapi jelenséggé vált a villamoson okostelefonjukba temetkező tinédzserek látványa, a karácsonyi vásárlás teljes körű, online bonyolítása, vagy épp egy kutatómunka elvégzése az íróasztal mellől. Nem kell tehát meglepődnünk azon, ha a szexuális igények kielégítésében is egyre nagyobb szerepet kap a virtuális tér. Annak minden előnyével és hátrányával.

Lokális vagy globális?

Nagyjából tizenöt évvel ezelőtt, a webkamerák megjelenésével a szexipar is használatba vette a technikai fejlődés által kínált új lehetőséget. Az informatikai piac ablakot nyitott a globális térre, s ennek előnyeiből a prostitúció is részesedést követelt magának. Az élő, webkamerás, interaktív szexuális szolgáltatás lényegében az offline világ online leképeződése. Ám meghatározó különbség, hogy míg a legsérülékenyebb helyzetben lévő utcai prostituáltakat, de akár a legjobban kereső call-girl-öket is érheti fizikai atrocitás, a virtuális világban sosem kerül sor testi kontaktusra. Ezzel pedig nem csak egy kiadós verést lehet megelőzni, hanem a nemi betegségek terjedését, illetve a bántalmazás következtében kialakult lelki traumákat is.

A magány ujjlenyomata a virtuális térben

De van más eltérés is, amely markáns határvonalat húz az offline és az online lét közé, ez pedig nem más, mint a modern, nyugati ember végzetesen sivár magánya. Ebben a világban az ügyfél diktál, ha fizet, azzá válhat, akivé csak szeretne. Arc nélkül akkor is bátornak és erősnek érezheti magát, ha a valóságban nyápic és gyáva, kitalált személyiséggel a webkamera túloldalán dolgozó alkalmi alkalmazottjával – aki ugyan saját arcát és testét, de szintén kreált személyiséget használ –, bárki lehet, aki csak lenni szeretne és bármit mondhat magáról, amit csak szeretne. Negyedórára, félórára, vagy amíg bankkártyája kerete engedi, azzá válhat, akivé csak akar; nincs nemi betegség, nem kívánt terhesség, nincs kellemetlen szájszag, testszag, sem csalódás – igaz, hús-vér partner sincs. Csak a klaviatúrára ragadt magányos ujjlenyomatok.

Variációk és a háttér

Manapság számtalan szolgáltató létezik, melyek élő, interaktív szexet kínálnak, de többségük átveri a vendégeket, s roppant ügyes megoldásokat alkalmaznak a csalások elfedésére. Pedig épp az élő kép sugárzása volna a lényeg, ám sok esetben mégis felvett klipekkel dolgoznak és az ügyfeleknek egyáltalán nem esik le azonnal, hogy amit látnak, az korántsem valós időben történik. Egy blogger nemrég vette a fáradtságot és hetvennyolc webkamerás szexet ígérő platformot tanulmányozott, ám a kísérlete lesújtó eredménnyel zárult – mindössze öt olyan szolgáltatót talált, amelyek valóban azt nyújtották, amit ígértek. Az ügyfél krediteket vásárol, ezek egyfajta online valutaként működnek, s időegységekre, azaz percekre válthatóak át. Egyes szolgáltatók vásárlási oldala IP szenzitív, azaz érzékeli, az ügyfél mely országból jelentkezett be, ennek megfelelően az adott ország valutájában fizet majd. A fent említett öt szolgáltató közül az egyiknél mi is érdeklődtünk, mit kell tennie annak, aki náluk modellként kíván tevékenykedni. A Model Support munkatársa azonnal és rendkívül készségesen választolt kérdéseinkre, elmondta, náluk a “girl” kategória a legnépszerűbb és egy megfelelően felturbózott profillal, illetve stabil online töltött idővel egész hamar lehet jó pénzeket keresni. Az extrém szolgáltatással kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta, nem tilos, minden modell oldalán van egy vállalási lista, amelyen kipipálhatja, mit hajlandó az ügyfelek kérésére elvégezni, bemutatni. Ha a vendég olyasmit szeretne, ami nincs a listán, a szolgáltató védelmet biztosít. Azt már nem kérdeztük, miért nevezik modellnek a prostituáltként dolgozó lányokat és fiúkat, minden bizonnyal nem lett volna politikailag korrekt efelől érdeklődni. De ha a takarítókat higiéniai menedzser asszisztenseknek, a rakodómunkásokat pedig anyagmozgatási szakreferenseknek nevezi a világ modernebbik fele, akkor a prostituáltakat is nyugodtan nevezhetjük modelleknek.

Illusztráció / Forrás: nlcafe.hu

Stella

Stella – kérésére az interjúban ezt a nevet használjuk – egy huszonhárom éves romániai modell, aki a már említett platformok egyikén állt rendelkezésünkre egy félórás beszélgetés erejéig. Ő volt az ötödik, akit próbáltunk rávenni, hogy szex helyett inkább velünk beszélgessen. Természetesen közben ketyegetek a kreditek, amelyek árából ő is részesedik majd. A profilja szerint angolul és olaszul jól beszél – angolul valóban –, szereti a filmeket, a bulizást és meztelen hardcore kategóriában regisztrálta magát. Hát, ki ne szeretné a filmeket, nem igaz?

***

Tényleg egyetemre jársz?

Én igen, de sokan állítják magukról ugyanezt, bár a legtöbb esetben nem igaz. A legfontosabb ebben a munkában, hogy együttérzést válts ki a fizető ügyfélből.

Miért, egy pincérnő nem annyira együttérző, mint egy egyetemista?

Itt nem csak az egyetemről van szó, hogyha fölmész egy ilyen oldalra, azt tapasztalod majd, hogy mindenkinek meghalt, vagy haldoklik az egyik szülője, a másik meg alkoholista, vagy börtönben ül, és ilyen nehéz körülmények közepette, egy fiatal lány egyedül gondoskodik kiskorú testvéreiről, beteg nagymamáról, ráadásul mellette még egyetemre is jár.

Akkor kamuztok az ügyfeleknek? Ez nem derül ki, nem látnak át rajtatok?

El akarják hinni, hogy ők egy nehéz sorsú, fiatal lányon segítenek. Sokszor maguk az ügyfelek bátorítanak, hogy tanuljak, higgyek magamban, mert többre vagyok hivatott az online kurválkodásnál. Persze nem mindenki, vannak olyan ügyfelek, akikkel a köszönésen és az instrukciói meghallgatásán kívül egyéb, érdemi beszélgetést nem folytattam. De nem belőlük élek.

Akkor kikből élsz?

Szerintem sokan azt hiszik, hogy ide a férfiak nagy része a szex miatt jön, de én azt tapasztalom, hogy ez nem mindig igaz, sokan semmi másra nem vágynak, mint hogy egy csillogó szemű, fiatal, ideális esetben jó humorral megáldott, kedves lánnyal beszélgethessenek, megoszthassák vele családi, munkahelyi problémáikat, vagy éppen beszámoljanak az aktuális sikereikről.

Akkor miért nem egy beszélgetőst oldalt keresnek föl, miért egy szexet áruló platformot?

Azért itt mégiscsak csipke fehérneműben ülő lányokkal lehet beszélgetni, és még ha az ügyfél nem is akar hardcore pornográf tartalmat, lehet, hogy szeretne látni ezt-azt, szeretne néhány virtuális érintést.

Csak ennyi?

Nem általánosítanék, hogy csak ennyi, több olyan ügyfelem is akadt, akik előjátékként szívesen beszélgettek velem tizenöt-húsz percig, attól függően mennyi pénzük volt, de többnyire előkerülnek a segédeszközök és szinte mindig leveszem a bugyit. A meztelen kategóriában szerepelek, amelynek minimális elvárása, hogy önkielégítést kell végezni, de segédeszközt használni például már nem kötelező. De vannak olyan lányok és fiúk is, akik jóval extrémebb dolgokban hajlandóak közreműködni, ha érted mire gondolok.

Értem. Mindig boldog a befejezésed, vagy ez is színjáték, és elég, ha csak az ügyfél „boldogul”?

Az ügyfél mindig azt látja, hogy boldog és ettől elégedett.

Kikerülöd a választ…

Hírdetés

Ez egy munka, nem az a lényege, hogy engem boldoggá tegyen, hanem, hogy azt nyújtsam, ami miatt ő holnap, vagy a jövő héten ismét bejelentkezik, kreditet vásárol és az én virtuális szobámba nyit be.

Mikor kezdted?

Amint betöltöttem a tizennyolcat felregisztráltam az egyik legismertebb és legrégebbi oldalra.

Betöltötted?

Igen, tényleg betöltöttem, be kellett, hogy töltsem, ugyanis ahhoz, hogy bárki egy ilyen platformon dolgozzon, nagyon komoly regisztrációs folyamaton kell átesni, amelynek első lépése, hogy egy személyazonosságot igazoló okmányról kell képet föltölteni.

Minden oldalon így működik? Hallottál esetleg olyanról, ahol nem veszik annyira szigorúan ezt a szabály?

Minden oldalról nem tudok nyilatkozni, de tudvalévő, hogy egyes platformok nem vették komolyan a kiskorúak védelmét, és ők elég hamar el is tűntek a világhálóról. Ne legyünk álszentek, itt nem csak a modellek védelméről van szó – maguk a platformok, a szolgáltatók is hatalmas pénzeket keresnek és nem áll érdekükben szembemenni a nemzetközi jogszabályokkal. Például nagyon megütheti egy olyan szolgáltató a bokáját, amely gyereket enged a kameraképbe, még ha nem is tesz semmit az a gyerek, csak véletlenül besétál az anyu szobájába és a kamera közvetíti ezt.

Mit lát a szolgáltató, hogy kell ezt elképzelni?

Nagyjából mindent. Előfordult, hogy egy admin beszélgetést kezdeményezett velem egy olyan szabálytalansággal kapcsolatban, amelyet elkövettem az ügyféllel töltött privát, fizetős idő alatt. Az ügyfél ugyanis megadta az e-mail címét, én pedig nem utasítottam vissza, hanem bólintással jeleztem, hogy megjegyeztem. Azt tudnod kell, hogy a legtöbb oldal tilt bárminemű, a platformon kívül történő kapcsolatfelvételt az ügyfél és a modell között, azaz nekik az üzleti érdekük ellen szól, ha őket megkerülve folytatod a kapcsolatot azzal az ügyféllel, akit rajtuk keresztül ismertél meg. De azt is fontos megjegyezni, hogy a szolgáltató kiemelten ügyel a modellek biztonságára, és ezt értelemszerűen egy személyes kontaktus során nem tudják vállalni. Például minden olyan felvétel, amit az ügyfél az interakció során készít, és esetleg nyilvánossá teszi a neten, az jogi következményekkel járhat, mert ezek a tartalmak a szolgáltató tulajdonát képezik. Tehát azt kérdezted, mit látnak. Mindent.

Beszéltél már regisztrációról és adminról – hogy működik ez, mi a háttér, mit nyújt a szolgáltató?

Egyre gyakoribb hogy napi huszonnégy órában állnak online a rendelkezésre. A regisztrációkat, az oldallal kapcsolatos technikai kérdéseket, az oldalon felmerülő esetleges szabálytalanságokat, visszaéléseket, fenyegetéseket hús-vér emberek kezelik, szinte azonnal.

Hány ember kell ehhez nagyjából?

Nézd, a legforgalmasabb időszakokban, mondjuk a kora esti óráktól hajnalig, a komolyabb oldalakon akár tízezer modell is lehet online.

Ez komoly?

Persze, hiszen a világ minden tájáról bonyolódik a forgalom, modellek és ügyfelek részről egyaránt, tehát amikor a Fülöp-szigeteki transzvesztita műsort ad a francia bankárnak, azzal egy időben az orosz egyetemista a családjáról mesél a háromgyerekes texasi családapának. Volt arra példa, hogy egy csúcsforgalmi időszakban elérhetetlenné váltak az oldal kameraképei, sejtheted, hogy minden modell és ügyfél egyszerre rohamozta meg az ügyfélszolgálatot. Nem mondom, hogy nem kellett várni az admin bejelentkezésére, de néhány perc leforgása alatt megkaptam a tájékoztatást.

Mégis, ez hány embert feltételez?

Szerintem nagyjából húsz-harminc fő dolgozhat egy műszak során.

Jellemzően honnan jönnek az ügyfelek és a modellek?

A modellek elsősorban szegényebb országokból, sokan vannak Dél-Amerikából, kiváltképp Kolumbiából, de sok a Fülöp-szigeteki és az orosz, ukrán, román modell is, ők a webcam nagyhatalmak. Az ügyfelek pedig ennek a másik felét adják, Amerikából, Nyugat-Európából. Onnan, ahol a pénz van.

Az előbb említettél hermafrodita modellt. Mi van még, mi a helyzet a fiúkkal?

Nem csak egyszemélyes modell-fiókok vannak, hanem párosok, csoportok is, tehát minden fellelhető az oldalon. És hogyne, akadnak fiúk is – egyedül, párban, csoportban. Talán nem mondok újat azzal, hogy a fiú modelleket nem nők keresik, hanem szinte kizárólag férfi vendégek. Öt éve egy stúdióban kezdtem dolgozni, ami azt jelenti, hogy egy nagy lakásban több kisebb szoba volt és a tulajdonos minden egyes szobában biztosította a szükséges felszereléseket, kellékeket, fehérneműt, internetet, kamerát – mindent, ami ehhez a munkához kell. Itt fiúk is dolgoztak, akik közül az egyikkel szoros kapcsolatban álltam.

Meleg fiú volt?

Nem, az interneten nem kell melegnek lenni ahhoz, hogy meleg férfiakat elégíts ki, sokszor a valóságban sem.

Mit kell tennie egy heteroszexuális fiúnak a kamera előtt, hogy az keresett legyen meleg férfiak körében?

Igen durva dolgokat. Plasztikusan fogalmazva, egy fiúnak nem elég önkielégítést végezni boldog befejezéssel, hanem a passzív fél szerepébe is be kell lépnie.

Merjem tovább kérdezni?

Ha annyit mondok, hogy répa, padlizsán, banán, az elég? Tudok olyan esetről, amikor egy fiú modell az ügyfél kérésére olyan sérülést okozott magának, amely után hetekig nem tudott dolgozni. Egy lány, ha menzesze van, akkor is dolgozhat, bár vért nem mutathat a kameraképben, de egyéb módon is képes szexuális tartalmat biztosítani, egy fiúnak azonban jóval végesebbek a lehetőségei, ha neki kiesik az egyik munkaeszköze a kettő közül, azt nagyon megérzi a keresetén.

Mi a nemek aránya ebben a műfajban?

Nyolcvanöt-tizenöt százalék a lányok javára. A nők csak a legritkább esetben fizetnek egy fiúnak, ez offline is igaz, a női ügyfelek is a magukat leszbikusnak hirdető lányokat keresik. Egyszerűen alacsonyabb a kereslet a fiúkra és ennek megfelelően nem is keresnek olyan jól, mint a lányok. Sok az eszkimó, kevés a fóka, azaz túlkínálat van fiúkból.

Hogy miért ezzel akarják keresni a kenyerüket a mai fiúk, annak a szociológia hátterébe sajnos nem tudunk belemenni. Mennyit keresel és mennyit keres az átlag?

Azt hiszem, átlagos a keresetem, az elején tizenhat-tizennyolc órákat is online voltam és feleannyit kerestem, mint most, napi öt-hat óra munkával. Nem árulom el, mennyit keresek, de rövidesen házat vásárolok és nem lesz rajta hitel.

Ha meglesz a ház, abbahagyod?

Nem tudom még, azt hiszem, nem. Nem igazán látom, hogy ezen kívül mi adna ekkora jövedelmet.

És az egyetem?

Az csak egy papír.

Ha csak egy papír, miért végzed?

Társadalmi elvárás.

Az, nyilván – zárom le a beszélgetést, de ezen már Stella is nevet.

 

The post Globális orgazmus appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »