Globális felmérés: az emberek 61 százaléka nem kér a migránsokból

A 22 országban készült felmérés eredményei azt mutatják, hogy az emberek többsége aggódik amiatt, hogy a terroristák migránsoknak adják ki magukat. A megkérdezettek 38 százaléka azt szeretné, ha országa lezárná határait az újonnan érkezők előtt. Az Ipsos felmérésében 65 év alattiakat kérdeztek meg a következő országokból: Argentína, Belgium, Brazília, Kanada, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Magyarország, Olaszország, Japánból, Mexikó, Lengyelország, Oroszország, Szaúd-Arábia, Dél-Afrikából, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Törökország és az Egyesül Államok.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az emberek 61 százaléka aggódott a magukat menekülteknek kiadó terroristák miatt, míg 38 százalékuk szerint le kellene zárni a határokat. A megkérdezettek 46 százaléka szerint a bevándorlás számukra kedvezőtlenül alakítja át hazájukat.

Mindössze 41 százalék mondta azt, hogy a bevándorlók be fognak tudni illeszkedni. A legalacsonyabb értékeket ezen kérdés kapcsán Törökországban, Franciaországban és Belgiumban mérték.

Az emberek 50 százaléka szerint a migránsok túl nagy terhet jelentenek az államnak, míg ezzel 18 százalékuk nem értett egyet.

A megkérdezettek 44 százaléka szerint a bevándorlás nehezebbé tette, hogy munkát találjanak saját hazájukban. Mindössze 28 százaléknyian mondták azt, hogy a bevándorlás fellendítette hazájuk gazdaságát.

A vizsgált 22 ország közül semelyikben nem tapasztaltuk azt, hogy a bevándorlás pozitív hatásokkal járt volna a megkérdezettek többsége szerint” – mondta Bobby Duffy, az Ipsos vezérigazgatója, hozzátéve, hogy általánosságban a vélemények azért messze vannak a bevándorlás nagyon negatív megítélésétől.

A felmérés 16 000 ember megkérdezésével készült júniusban és júliusban.

Az eredmények szerint azok, akik egyetemet végeztek jobban támogatták a bevándorlást, mint akik alsó- vagy középfokú végzettséggel rendelkeznek.

(RT)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »