Gilics sem hozott szerencsét a Sportklubnak

Gilics sem hozott szerencsét a Sportklubnak

A Budapesti MAC elleni vasárnapi Mol Liga-mérkőzésen mutatkozott be a Vákár Lajos Műjégpályán a csíki hokicsapat kabalaállata, de a szurkolók által megálmodott és kivitelezett, Gilics névre keresztelt figura nem hozott szerencsét a Sportklubnak: a kanadai Tom McCarthy edzette „kék-fehérek” 6-3-ra kikaptak. 

spotklub mac hoki gn 003_b

A magyarországi együttes már az összecsapás első felében felülkerekedett házigazdáin, akik ekkor szinte csak „statiszta” szerepet vállaltak. A MAC akkor lőtt gólt, amikor akart, ezért gyorsan megléptek, míg a Sportklub erejéből már csak a szépítésre futotta a végjátékban.

„Úgy korcsolyáztunk ki a mérkőzésre, mintha csak nézők lennénk. Nem korcsolyáztunk eleget, nem álltunk bele a párharcokba, sőt azokat szinte egytől egyig elveszítettük. Őszintén megmondom, nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. A harmadik harmadra sikerült összekapnunk magunkat, és azt az arcunkat mutattuk, amelyre szükség lett volna az elejétől fogva. Nagyon remélem, hogy a következő meccsünkön már úgy kezdünk, ahogy itt befejeztük” – értékelt a csíkiak szakvezetője.

spotklub mac hoki gn 025_b

A Sportklub kedden 18 órától már Galacon lép pályára, a román bajnok elleni Mol Liga-mérkőzése pedig a hazai élvonalbeli pontvadászat összetettjébe is beszámít. Ebben a sorozatban egyébként másnap ismét megmérkőznek egymással a felek. A Brassónak hétvégén nem kellett a ligában szerepelnie, ezért a román bajnokság alapszakaszában fogadta és győzte le 7-2-re és 9-4-re a Steauát. Kedden és szerdán a Gyergyószentmiklósi Progymet fogadja 18.30-tól.

A barcasági „Farakasok” kilenc lejátszott meccsükön 23 pontot szereztek, és vezetik a tabellát a Progym (10/16), a Sportklub (5/15), a Galac (8/14), a Steaua (10/7) és a Sportul Studențesc (8/0) előtt. A címvédő Miskolci Jegesmedvék által vezetett Mol Ligában a Brassó az ötödik, míg a csíkiak közvetlenül a Galac mögött állnak az utolsó előtti, tizedik helyen. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »