Gigabüntetésre számíthat a győri klub?

Szurkolói rendbontás miatt negyven percet állt a játék a labdarúgó NB III 26. fordulójának szombati játéknapján rendezett Sárvár FC – ETO FC Győr (2–2) mérkőzésen. Drucskó Zoltán, a győri klub ügyvezetője még vasárnap is feldúltan nyilatkozott az eseményekről – írja az Nso.hu.

A balhé a 65. percben tört ki. A mintegy kétszáz tagú drukkersereg már az első félidőben is füst- és hanggránátokat, petárdákat és görögtüzeket hajított a játéktérre és környékére – idézte fel a Kisalföld.

„Nyugodtan kijelenthetem, a szurkolók viselkedése kivett két pontot a zsebünkből. Ezenkívül, mivel klubunk többszörös visszaesőnek számít az ultrák viselkedése miatt, gigabüntetésre számítok a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Remélem, hogy mindez csak pénzbüntetésben nyilvánul meg, és nem jár majd pontlevonással” – mondta Drucskó Zoltán a portálnak.

„Az ultrák már a mérkőzés előtt megfenyegették a játékosainkat, hogy ha nem nyernek Sárváron, vagy utána meglátják őket valamelyik győri szórakozóhelyen, akkor »agyon lesznek verve«. Ez a viselkedés tűrhetetlen” – folytatta Drucskó, hozzátéve: amikor a rendőrök kiérkeztek a pályára, az ultrák fele lelépett, és otthagyta a csapatot. Ebből feltételezhető szerinte, hogy nem az ETO győzelméért, hanem az előre eltervezett botrány kedvéért utazhattak Sárvárra.

A regionális honlap beszámolója szerint az ETO ebben az idényben eddig 1,7 millió forint pénzbüntetést kapott az MLSZ-től szurkolói viselkedése miatt – idézte fel az Nso.hu.

„Jóban és rosszban támogattuk a csapatot”

Az ETO Baráti Kör később Facebook-oldalán nyílt levélben válaszolt a Drucskó Zoltán által megfogalmazottakra. Mint írják, a Kisalföldben tett nyilatkozat mellett nem mehetnek el szó nélkül.

„Mindenekelőtt kikérjük magunknak azon kijelentését, hogy mi bármilyen formában megfenyegettük volna a játékosokat – hangsúlyozták. – Semmilyen kijelentés nem hangzott el tőlünk arra vonatkozóan, hogy mi »agyonvernénk őket« valamelyik szórakozóhelyen, vagy attól kellene tartaniuk, hogy »rájuk rúgnánk az öltözőajtót és letépnénk róluk a mezt.« […] Kikérjük tehát magunknak azon kijelentéseket, hogy vandálok vagyunk, és ártunk a csapatnak. A csapatot mi támogattuk jóban és rosszban, mi álltunk ki mellette a csőd szélén is, gyűjtéseket szerveztünk, öltözőt festettünk, utaztunk és szurkoltunk.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »