Gerő szerint a Jobbikot jogosan lehet rasszista pártnak tekinteni

Gerő szerint a Jobbikot jogosan lehet rasszista pártnak tekinteni

Eltelt néhány nap, amióta Gerő András történész megírta levelét a Szeretem Magyarországot Klub tagságához. Tette ezt azért, mert ő is kapott meghívót a rendezvényükre, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke tartott előadást. A történész nem ment el, mert nem tartotta jó ötletnek Vona Gábor meghívását.

“A levélben azt mondtam el, hogy ha egy olyan  klub, ahol egyébként nem rasszisták ülnek, meghívja egy rasszista párt elnökét, azzal intellektuálisan és erkölcsileg is legitimálja ezt az álláspontot”  – mondta Gerő András a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Gerő András elmesélte, többen is felhívták azóta, és arról biztosították, hogy mélyen egyetértenek vele, ám a klub vezetésétől nem kapott semmilyen válaszlevelet. Hozzátette: a Szeretem Magyarország Klubon belül is nagy a megosztottság a kérdésben.

Hírdetés

A történész szerint az ugyan igaz, hogy tulajdonképpen egy ilyen rendezvényre bárkit meg lehet hívni a közéletből – hiszen ezek az emberek politikai-közéleti megnyilvánulásaikban ugyan néha ellentétes véleményen vannak de közös alap az, hogy nem rasszista álláspontot képviselnek -, ám a Jobbik nemzeti radikalizmusnak nevezi irányzatát, amely magába foglalja a cigány- és zsidóellenességet.

Kiemelte: a párt eddig még nem adta tanújelét annak, hogy ettől az állásponttól eltávolodtak volna, így teljes joggal lehet őket rasszista pártnak tekinteni.

Kossuth Rádió/Vasárnapi Újság/hirado.hu

The post Gerő szerint a Jobbikot jogosan lehet rasszista pártnak tekinteni appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »