Gerkensnek sok lehetett az Echo TV-s vezető

A kereskedelmi tévé működésére rálátók szerint Andy Vajna nem érti, mi történik, Gerkens pedig nemet mondott a Széles Gábor tévéjétől érkező felelős szerkesztőre.

Megvétózta Miki Tímea kinevezését a TV2 vezérigazgatója, Dirk Gerkens – írta a Comment:com. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Tények új felelős szerkesztője eddig az Echo TV vezérigazgatója volt, illetve 1997-től 2010-ig már dolgozott a kereskedelmi csatornánál. Széles Gábor tévéjénél azzal a felkiáltással kezdett még, hogy a magyar értékek minél színvonalasabb közvetítése a célja. A Comment:com szerint egyelőre nem világos, kinek az ötlete volt Miki alkalmazása. Gerkens mindenesetre tavaly még arról beszélt, hogy szabad kezet kapott Andy Vajnától, és ha nagyon muszáj, bele fog folyni a hírszerkesztőség munkájába.

 

Vajna nem örül?

A NOL közben a TV2 működésére rálátó források alapján arról írt: az új tulajdonos, Vajna sem érti, mi történik, és a múlt heti kirúgásokat és azok kommunikációját is erősen bírálta. Ennek ellenére a lap szerint a filmügyi kormánybiztos továbbra is bizalmáról biztosította a kertévé vezetését. Emlékezetes: közös megegyezéssel távozott a Tények műsorvezetője, illetve vezető szerkesztője, Dudás Ádám és Horváth Csaba, valamint a Mokka egyik műsorvezetője, Kárász Róbert. Utóbbi mellett felszólalt a Nemzet Színésze, Törőcsik Mari, aki azt mondta, ez olyan, mintha őt eltávolítanák a Nemzetiből, és fel fogja hívni telefonon Vajnát.

A Tények külpolitikai szerkesztője, Zöldhegyi Katalin nem írta alá, hogy közös megegyezéssel távozik, így őt elbocsátották.Kökény-Szalai Vivien hírigazgató azzal indokolta a távozásokat, hogy korábban a Tények folyamatosan veszített népszerűségéből, ő pedig ezt a folyamatot szerette volna megfordítani új munkatársak szerződtetésével és belső átszervezésekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »