Gerendai elmondta, hogy mi szól a magyar rétegnek

Gerendai elmondta, hogy mi szól a magyar rétegnek

Nem a vékony pénztárcájú magyarokra szabták a Sziget Fesztivált. A minőségért fizetni kell – ezt mondta Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője. Idén 20 ezer forintba kerül egy napijegy. A Szigetre kijáró magyarok többsége ezt nem engedheti meg magának.

A magyar diákok már a napijegyet sem biztos, hogy megveszik. Emelkedtek az árak: 20 ezer forint a napi beugró, a bérlet ötször ennyibe kerül.

„Hát, ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy ide eljussunk.Szóval ha nincs a háttérben támogatás, akkor (…) ez.. és még csak bejöttél, nem ittál semmit, nem ettél semmit, semmit nem csináltál” – magyarázta egy diák.

„Itt az ár-értékkel kell foglalkozni. És ár-értékben ez egy olcsó rendezvény” – 5 és fél milliárd forintba kerül idén a fesztivál, az állami támogatás a költségek 1 százalékát fedezi, mondja a Szigetet szervező cég ügyvezető igazgatója.

„Én mondhatom azt, hogy egyébként kifejezetten a vékony pénztárcájú magyar rétegnek csináljuk a rendezvényt – van ilyen egyébként, pl. a strandfesztivál –, de azt nem lehet mondani, hogy csinálunk egy fesztivált, ahol ilyen színvonalon, ilyen fellépők, ekkora költséggel vannak és azt adjuk annyiért, amennyit mondjuk bárki ki tud fizetni. Mert a kettő között ég és föld a különbség” – indokolta az árakat Gerendai Károly főszervező.

Már a nulladik napon telt ház lesz a fesztiválon, a nagy színpadon Rihanna ad koncertet. A nyolcszoros Grammy-díjas barbadosi énekesnőre 80 ezren kíváncsiak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »