Gera élete meccsének tartja a portugálok elleni döntetlent

Gera élete meccsének tartja a portugálok elleni döntetlent

MTI nyomán

Gera Zoltán pályafutása legnagyobb sikereként jellemezte a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplését, azaz hogy a portugálok ellen szerdán elért 3-3-as döntetlennel csoportelsőként jutott tovább.

“Az, hogy a saját hazájáért játszhat az ember, annál nincs felemelőbb” – mondta az MTI érdeklődésére a hosszú karrierje során Európa Liga-döntőt is játszott középpályás, aki arról is beszélt, hogy 37 éves kora ellenére fizikálisan rendben lesz a vasárnapi nyolcaddöntőre, mivel ezúttal csak egy félidőt játszott, így nem volt számára annyira megterhelő a lyoni mérkőzés.

“Hirtelen nem találok szavakat arra, amit itt átéltünk. Mindegy ki, és milyen stílusú csapat jön szembe” – mondta örömittasan Szalai Ádám.

“Megmondtam” – jelentette ki mosolyogva az Eb-n először szerephez jutott Korhut Mihály arra emlékeztetve mindenkit, hogy ő vasárnapi sajtótájékoztatóján megjósolta: Magyarország három gólt szerez Portugáliával szemben.

Frusztrált Ronaldo

Juhász Roland a portugálok sztárjáról, Cristiano Ronaldóról úgy nyilatkozott, érezhetően frusztrált volt. Ezt támasztja alá, hogy a Real Madrid meccs emberének választott támadója a kötelező sajtótájékoztatón és az úgynevezett vegyes zónában sem válaszolt az újságírók kérdéseire, utóbbi helyszínen mindössze néhány aláírást osztott ki.

Németh Krisztián szerint kívülről is hatalmas élmény volt a találkozó, amelyet az Eb eddigi legjobbjának nevezett. Elárulta: ő már az első meccs után tudta, hogy ebből az Eb-ből csak pozitívan jöhetnek ki.

Storck elégedett

“A torna előrehaladtával egyre jobb és jobb teljesítményt nyújt a csapatunk. Csak elismerően tudok nyilatkozni a játékosaimról, akiknek gratulálok. Engem nem lepett meg a teljesítményük, tudtam, mire képesek” – mondta a német szakember, aki annak örült leginkább, hogy most már nemcsak a védekezést sikerült jól megszervezni, hanem a támadójátékot is.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza nyolcaddöntőjét Belgiummal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »