Georg Spöttle szerint több mint 40 ezer radikális iszlamista van a németeknél

Georg Spöttle szerint több mint 40 ezer radikális iszlamista van a németeknél

Sorra jelennek meg a bűnügyi statisztikák Európában. A briteknél 70%-kal nőtt a terrorgyanús elfogások száma. És van egy osztrák összesítés is: 2016-ban minden harmadik bűntényt külföldiek követtek el Ausztriában. És a gyanúsítottakról sokszor kiderül, hogy bevándorlók.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint Nagy-Britannia nem egy tipikus célország a bevándorlók tekintetében, de a nagyszámú pakisztáni vagy arab közösség körében családegyesítés címén kontrollált bevándorlás zajlik. A fanatizálásban pedig nagy szerepet játszanak a mecsetek.

Az Európa-szerte erősödő biztonsági intézkedéseket saját benyomásaival erősítette meg a szakértő. Elmondta, hogy nemrég Barcelonában azt tapasztalta, hogy megjelentek a páncélozott katonai és rendőrségi járművek, kommandósok vannak a metróban illetve minden turisztikai látványosság közelében.

Hozzátette, hogy Németországban a radikális szalafisták létszámát már 42 ezerre saccolják, amelyből tízezer az olyan veszélyes személy, amelyek, ha tovább fanatizálódnak, akár terrorcselekményeket is elkövethetnek. 1400 pedig azon személyek száma, akik bármikor „átfordulhatnak, és akár már ma elkövethetnek terrortámadást”.

Georg Spöttle a műsorban arról is beszélt, hogy bár nem a legmagasabb, de meghatározó a szociális támogatás jár a menekülteknek, nem beszélve a járulékos támogatásokról. Ennek szívó hatása van – fűzte hozzá a szakértő.

hirado.hu

The post Georg Spöttle szerint több mint 40 ezer radikális iszlamista van a németeknél appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »