Georg Spöttle: A pizzán bukott meg Salah Abdeslam

Georg Spöttle: A pizzán bukott meg Salah Abdeslam

A belga titkosszolgálat már a párizsi merényletek óta figyelt több házat a szinte csak bevándorlóktól lakott Molenbeek negyedben. Brüsszel elővárosa az elmúlt évtizedekben egy iszlamista gettóvá pusztult le.
Az ügynökök már hónapok óta figyeltek egy lakást, ahol csak egy nő lakott, ám az ő családja révén remélték, hogy rábukkanhatnak Abdeslamra vagy az Iszlám Állam más terroristáira

Magyar Menedék - Badiny

Egy pizza rendelés tette gyanakvóvá az elhárítókat, mivel a rendelés nagysága azt mutatta, hogy a nőn kívül másnak is kell, hogy legyen a lakásba.

Ekkor döntött úgy a rendőri vezetés, hogy speciális alakulatok bevetésével megrohamozzák a házat.
A bejárati ajtó berobbantása után az ott rejtőzködő terroristák tüzet nyitottak a kommandósokra. A tűzharcban Európa legkeresettebb terroristája, a 26 éves, marokkói származású Salah Abdeslam, kapott egy térdlövést, ezután négy társával együtt elfogták.
Ahhoz nem volt elég tökös, hogy felrobbantsa vagy lelője magát.
Amint a kihallgatáson be is ismerte, már Párizsban öngyilkos merényletet kellett volna végrehajtania a stadionnál, ám ott is meghátrált.
Fél a francia hatóságoktól, és nem is véletlenül, az ottani titkosszolgálat nem bánna vele túl kesztyűs kézzel. A belga kormány megígérte, hogy 4-8 héten belül kiadják Párizsnak, viszont addig értelemszerűen ők is kihallgatják Abdeslamot, hiszen infókat szeretnének a Belgiumban szervezkedő iszlamistáktól és terrorsejtekről.
A terrorista nagy valószínűséggel kétszer is járt Magyarországon. Egyszer a Keleti pályaudvarnál vette fel a párizsi merénylőket, akik a migráns áradattal jöttek hazánkban.
Egy másik alkalommal, hamis adatokkal regisztráltatta magát az osztrák rendőröknél a Magyar-Osztrák határon, akkor is több más közel-keleti férfi társaságában volt.
A merényletek előtt Ulmban, Németországban ellenőrizték egy közúti ellenőrzés keretében, őt és egy másik férfit a rendőrök. Nagy valószínűséggel ezt a személyt lőtte le egy belga mesterlövész egy szerdai razzia alatt Brüsszelben.
Ez is azt bizonyítja, hogy Abdeslam Európa szerte rendelkezett dzsihadista kapcsolatokkal és több IS harcost is becsempészett Európába.

facebook


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »