Gémesi: Nyugalomra van szükség az országban

Gémesi: Nyugalomra van szükség az országban

Gödöllő saját határozatot hozott migránsügyben, ebből kiderül, hogy a város nem tervez befogadást – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a település polgármestere.

Gémesi György ezzel az őt ért fideszes vádra reagált, miszerint 1500 bevándorlót telepíthetnek a városba, amennyiben a képviselő-testület nem fogadja el a kormányzat által diktált kvóta elleni határozatot. A polgármester Magyarország élőben című műsorunkban beszélt arról is: egyelőre nincs napirenden, hogy új pártot alapít-e, de szövetségeseivel tovább építi a Józan ész forradalma néven márciusban alapított mozgalmát.

„Egyelőre ez a kérdés nem dőlt el. A kérdés arról szól, hogy lehet-e egy össznemzeti összefogás alapján megfogalmazni egy nemzeti minimumot. A nemzeti minimumot tizenkét pontban összefoglalni, és ezt a jövő március tizenötödikei időszak környékén nyilvánosságra hozni, ha lehet. Úgy tűnik egyébként, hogy egyre többen csatlakoznak ehhez a mozgalomhoz, és egyre többen látják be azt, közösen most is az elmúlt napok, hetek elképesztő őrületében, azt, hogy valóban nyugalomra és békességre van szükség ebben az országban” – fogalmazott a polgármester.

Tekintse meg a Gémesi Györggyel készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »