Gašpar: a pozsonyi késelés nem terrortámadás volt

Gašpar: a pozsonyi késelés nem terrortámadás volt

POZSONY. A Pozsony központjában szombatra virradó éjjel elkövetett gyilkosság nem volt terrortámadás – hangsúlyozta hétfõi sajtótájékoztatóján Tibor Gašpar országos rendõrkapitány a közösségi hálókon és médiában terjedõ információkra reagálva.

„Nem terrortámadásról van szó, hanem egy standard gyilkosságról. A vizsgálótiszt is ekként kezeli az ügyet” – fogalmazott Tibor Gašpar.

A rendõrkapitány elmondta, a vádlott egy szlovák állampolgár​, aki 2004-ben Indiában kötött házasságot egy szlovák hölggyel. „2008-ban Szlovákiába érkezett, állandó lakhelyet kért. 2012-ben kérvényezte az állampolgárság felvételét, s azt 2015-ben megkapta” – fejtette ki. Hozzátette, az elkövetõ egy ismert IT-cégnél projektmenedzserként dolgozott.

A jelenleg rendelkezésre álló rendõrségi információk szerint a gyanúsított egy verbális konfliktus után késsel rátámadt a 37 éves pozsonyi férfira, aki belehalt sérüléseibe, továbbá egy 33 éves ukrán férfira.

Az elkövetõt õrizetbe vették.

Lucia Mihalíková, a Pozsonyi Kerületi Rendõrkapitányság szóvivõje közölte, a rendõrség javasolja majd, hogy a gyanúsítottat vegyék vizsgálati fogságba. Amennyiben bûnössége bebizonyosodik, akár 15-20 évnyi szabadságvesztéssel is sújtható.

Mint arról portálunkon is beszámoltunk, az incidens szombaton éjjel két óra után történt a német nagykövetség Hviezdoslav téri épülete elõtt. A sajtó eredetileg arról tájékoztatott, hogy a támadó egy külföldi férfi volt, s a gyilkosságra egy csoport szlovákiai lakos és néhány külföldi közti nézeteltérés után került sor.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »