Garics: Nem vagyok hazaáruló

Garics: Nem vagyok hazaáruló

Az osztrák válogatott magyar védője, Garics György a Magyarország ellen 2–0-ra elvesztett mérkőzés után beszélt érzéseiről, Magyarországról és arról, hogy miért Ausztria színeiben futballozik.

Az osztrák válogatott mezét viselő Garics György a Magyarország ellen, 2–0-ra elvesztett mérkőzés után fakadt ki az NSO-nak. Mint mondta végig énekelte a Himnuszt, hiszen magyar, és annak is érzi magát. A több nagy csapatban is játszó jobbhátvédből ezután előtörtek az érzelmek:

„Hogy miért 32 éves koromra kellett megélnem, hogy a zöld gyepen hallgathatom a magyar himnuszt, azt kérdezzék meg az akkori magyar futballfejesektől – fogalmazott a német élvonalbeli Darmstadt hátvédje. – Amíg a Rapid Wienben nem mutatkoztam be az osztrák Bundesligában, addig otthon sz*rba sem vettek. Tudjuk, hogyan működtek akkoriban a dolgok Magyarországon.”

Hozzátette, sokszor lehazaárulóztak, de ő nem az. „Magyarországon születtem, magyar vagyok, a családom Magyarországon él. Ha annak idején meghívnak a magyar válogatottba, eszembe sem jutott volna, hogy az osztrák csapatban játsszak” – emelte ki. Jelezte, hogy a döntését, miszerint az osztrák válogatottban szerepel, a karrierének érdekében hozta, pályafutása során pedig – a nemrég elhunyt – édesapjától nagyon sok segítséget kapott.

„Ez a meccs így segít befejezni ezt a történetet, nem akarok vele többet foglalkozni. A sors megadta nekem, hogy egy Európa-bajnokságon hallgathatom a magyar himnuszt, ezt ennél jobban megrendezni sem lehetett volna” – zárta le a témát Garics György.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »