Gallóné: Elszabadulhat a pokol

Nem tartja egyértelműnek Pukli István szerdai bejelentését a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

Galló Istvánné Reggeli járat című műsorunkban azt emelte ki: különbséget kell tenni a sztrájk és a polgári engedetlenségi között, utóbbi esetben ugyanis számolniuk kell a következményekkel azoknak, akik beszüntetik a munkát. Az érdek-képviseleti vezető szerint a keddi tüntetés üzenete, hogy komolyan kell venni a pedagógusok felháborodását.

„Az is látható, hogy azért már hetek óta itt a kormány húzza a dolgot, és nagyon egyértelmű, világos válaszokat nem ad a feltett kérdésekre. Tehát elszabadulhat a pokol, ha szabad így mondanom, egyrészt lehet sztrájk is, de lehet hogy, mert ugye a sztrájknak a szervezése és előkészítése az egy hosszadalmas folyamat, ráadásul a köznevelés rendszerében nem is olyan egyszerű sztrájkot szervezni, de nem lehetetlen, akkor jön a polgári engedetlenség… Nagy kockázattal jár” – jegyezte meg a PSZ elnöke.

Pilz: Maszatolás történik

Az országos tüntetéshullámot kirobbantó, miskolci Herman Ottó Gimnázium csatlakozna Pukli István felhívásához. Erről az intézmény igazgatója beszélt a Reggeli járatban. Pilz Olivér szerint a kormánynak lépnie kell.

„Valahogy úgy fogalmaznék, hogy maszatolás történik, tehát igazi érdemi változás semmi nem történt. Itt van ugye a Civil Összefogás Platformnak is a 12 pontja, amik a sürgősségi intézkedéseket jelentené, ezzel kapcsolatban sem történt előrelépés. Pedig lényegében két hete ismert a kormány számára ez a tizenkét pont. Hogyha még néhány hetet csúszik ezeknek a érdemi megtárgyalása és döntéshozatal, illetve a szükséges lépések megtétele, hogy ezek rendbe kerüljenek, akkor egy egész évfolyam gyerek kerül olyan helyzetbe, ami nem megengedhető” – vélekedett Pilz Olivér.

Tekintse meg a Galló Istvánnéval és Pilz Olivérrel készült beszélgetést:

Mint ismert, teljes reformot követeltek a közoktatásban a pedagógusok a nemzeti ünnepen, 12 pontjukat a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára ismertette. Benne van a tananyag csökkentése csakúgy, mint a tanárok kötelező óraszámának mérséklése és a tankönyvválasztás szabadságának visszaállítása. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »