Galló is az NHL-be tart?

Bár az elitcsoportban maradás nem jött össze a magyar jégkorong-válogatottnak a szentpétervári világbajnokságon, van pozitív hozadéka az eseménynek. Vay Ádám már Oroszországban két éves szerződést írt alá, a Nemzeti Sport információi szerint pedig Galló Vilmosért a Toronto érdeklődik.

A hétvégén, június 24-én és 25-én Buffalóban rendezik meg az NHL draftját, amely úgymond az újonc játékosok elosztó eseménye. Az már a szentpétervári világbajnokságon egyértelmű volt, hogy az 1/1 favorit az amerikai Auston Matthews, valamint a finn Patrik Laine lehet, de a Nemzeti Sport információi szerint képbe kerülhet a Svédországban hokizó fiatalunk, Galló Vilmos is, aki iránt a Toronto Maple Leafs érdeklődik. Gallóval több-kevesebb rendszerességgel levelezget a klub.

– Noha ez önmagában még nem jelent semmit, két hete találkoztam a Toronto scoutjával, mindent átbeszéltünk a hokitól kezdve a családi háttérig. Más csapatok egyelőre nem jelentkeztek – nyilatkozta a sportnapilapnak Galló.

A májusi szentpétervári világbajnokságon óriási sikert ért el kapusunk, a szenzációs formában védő Vay Ádám, aki még Oroszországban két évre szóló szerződést írt alá a Minnesota Wilddal.

Nemrégiben pedig arról számoltunk be, hogy Garát Zsombor is a tengerentúlon folytathatja a karrierjét és Stipsicz Bencének is van erre esélye.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »